U Varaždinu predstavljena knjiga "Hrvatska policija u Vukovaru 1990. - 1998."

galerija-images/knjiga zlatka mehuna

Objavljeno: 05.12.2014. 21:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

U varaždinskom kinu "Galerija" predstavljena je knjiga "Hrvatska policija u Vukovaru 1990. - 1998." iz pera varaždinskog novinara, ratnog reportera i publicista Zlatka Mehuna...

Spomenuta monografija predstavljena je u sklopu programa "Varaždin Vukovaru - Vukovar Varaždinu". Riječ je o još jednom bogato dokumentiranom djelu s tematikom o Domovinskom ratu.
Naime, autor u njoj progovara o počecima obrane, danima stradanja i mirnoj reintegraciji Podunavlja, te ulozi hrvatske policije u obrani Vukovara i istočne Slavonije.

Knjigu je uz autora i urednika Zlatka Mehuna predstavio Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije koji ima sjedište u Vukovaru. Uvodno je okupljene pozdravio Goran Mihalić, jedan od zapovjednika SJP „Rode“, koji je govorio o iznimnom doprinosu varaždinskih policajaca u obrani suvereniteta RH s posebnim osvrtom na Vukovar.

Ispred gostiju pristiglih iz Grada heroja, domaćinima se obratio i Damir Soldo, povjerenik Nacionalnog sindikata policije koji djeluje pri vukovarskoj policiji.

O posljednjim danima obrane Vukovara, prije nego što je privremeno okupiran od srbočetničkog agresora i svojim ratnim iskustvima, govorili su veterani Domovinskog rata, pripadnici zasebne postrojbe PU varaždinske, Ivan Piskač i Dragutin Špac.

Nakon predstavljanja knjige održan je kulturno-umjeznički program u kojem su sudjelovali dramski umjetnici: Ljiljana Bogojević iz HNK Varaždin, te glumci kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca – Zorko Begić i Vladimir Andrić .

Nastupili su i tamburaši iz sastava „Đeram“ iz Vukovarsko-srijemske županije te domaći glazbenik Ivica Pepelko.

{gallery}knjiga zlatka mehuna{/gallery}

Komentari