Varaždin bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto: Kod Starog grada otvoren restoran “Bedem“

Objavljeno: 17.08.2015. 18:55

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:55

Foto: Siniša Sović

Zahvaljujući dvojici prepoznatljivih i iskusnih kuhara, Anđelku Levaniću i Zlatku Novaku, koji su se odvažili kročiti u poduzetničke vode i otvoriti svoj vlastiti restoran pod imenom “Bedem“, Varaždin je od danas bogatiji za još jednu utvrdu vrhunske hrane...

Dva prepoznatljiva kuhara, Anđelko i Zlatko, koji su izgradili svoj kulinarski identitet, najosebujniji su sudionici varaždinske gastronomske pozornice. Ovi profesionalci s visokom razinom osjećaja za sklad okusa opredijelili su se za kreativno i istraživalačko kulinarstvo. Potvrdilo se to na otvaranju restorana koji je smješten u podnožju sjevernog grabišta varaždinskog Starog Grada.

- To je nešto novo za nas, a našim gostima i uzvanicima spravili smo delicije kombinirajući staru varaždinsku autohtonu kuhinju s modernim stilom gastronomije – otkrio nam je Zlatko Novak.

Inače, obojica spomenutih kuhara i vlasnika restorana okićeni su titulom državnog prvaka u kuharstvu, medaljama s kulinarskih Olimpijada i Svjetskog kulinarskog kupa. Ovaj je dvojac bez sumnje najnagrađivaniji varaždinski i hrvatski kuharski tim koji ne bježi ni od recepata naših baka.

- Jela koja pripremamo temelje se na podlozi istraživanja originalnih lokalnih recepata uz tehnički savršenu i maštovitu uporabu najboljih namirnica, posebno ovdašnjih poput vidovečkog zelja, bučinog ulja, zagorski purana. Želimo biti kreatori i predvodnici nove varaždinske kuhinje, temeljene na načelima vrhunske gastronomije, tradiciji lokalnih jela i namirnica oplemenjenih primjenom najnovijih svjetskih trendova i tehnika u pripravi hrane – naglasio je Novak.

Za ovu prigodu vješti kuhari između ostalog pripremili su lisnato tjesto – „volovani“ s paštetom od fazana i štuke koju su sami dimili. Na tanjurima je bilo i slastica poput kukuruzne zlevke s orasima, a sve to „plavilo“ se žutim muškatom, sauvignonom i graševinom.

- Kuhinja mora biti visoko autorska kako bi se i svakodnevna domaća jela pretvorila u gastronomske spektakle. Svoj prvi samostalni restoran, iz navedenih razloga, doživljavamo kao varaždinsku utvrdu vrhunske hrane – ustvrdio je Novak.

Restoran “Bedem“ u Nazorovoj 9 otvoren je od ponedjeljka do nedjelje i svi gurmani od 8 do 23 sata mogu uživati u specijalitetima koje spravlja spomenuti - vrhunski tim kuhara.

Kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija: 

Komentari