Danas otvoreno

Varaždinci dobili prvi park za rekreaciju i dresuru četveronožnih ljubimaca

Objavljeno: 21.01.2016. 13:31

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 10:25

Danas u podne je službeno otvoren prvi varaždinski park za pse koji je uređen na zelenoj površini iza Trakošćanske ulice i uz Ulicu Ratimira Hercega. Grad Varaždin u njegovu izgradnju i opremanje investirao je oko 180.000 kuna...  

Na otvaranju parka varaždinski gradonačelnik Goran Habuš izrazio je zadovoljstvo jer je uspješno završen još jedan projekt čija je realizacija najavljena prije šest mjeseci.Ž

- Park za pse izgrađen je na inicijativu vlasnika pasa i članova Kinološkog društva koji su usko surađivali s Parkovima pri izradi idejnog rješenja. Poslužilo nas je vrijeme i danas otvaramo največi park za pse u Hrvatskoj – naglasio je Habuš.

Dodao je da se ograđeni park prostire se na površini od 2.400 m2 i opremljen je s različitim spravama za rekreaciju i dresuru pasa koje će poslužiti za njihovu socijalizaciju. 

Inače, uz pošljunčane staze postavljene su klupama na kojima mogu predahnuti njihovi vlasnici i šetači koji u četvrtak nisu krili zadovoljstvo viđenim.

- Riječ je o odličnoj ideji. Psi će se imati gdje istrčati te družiti – naglasio je jedan od vlasnika pasa koji je jedva dočekao da svoga “Muna“ izvede u novoizgrađeni park.  

Park je sadržajno odijeljen na dvije cjeline korištenja. Naime, jedna je namijenjena rekreaciji i treningu većih pasa, a druga za rekreaciju manjih pasmina. Njima su prilagođene i sprave za uvježbavanje preskakanja, za pretrčavanje preko mosta, grede, tuneli, viseći kolut i druge.

U parku se nalazi 8 klupa za sjedenje i odmor, koševi za komunalni otpad te oni za pseći izmet s vrećicama za sakupljanje.

U idućoj fazi planira se osvjetljenje pristupnih staza do parka koji će biti otvoren svakodnevno od 5.30 do 22.30 sati. Preko noći ovaj 'raj' za pse bit će zaključan. 

Kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte u galeriji fotografija Siniše Sovića:

Komentari