VIDEO/FOTO Deložacija obitelji Brlenić: Živi zid gubi snagu

galerija-images/DELOZACIJA

Objavljeno: 13.01.2015. 13:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: FOTO/VIDEO: Zoran Stanko

Iako su iz udruge Živi zid najavljivali da će se do "posljednje kapi znoja" boriti da spriječe deložaciju obitelji Brlenić iz obiteljske kuće u Gornjem Knegincu, kako trenutno stvari stoje, izgleda da neće uspjeti u svojem naumu...

Šezdesetak aktivista Živog zida stigli su u obiteljsku kuću obitelji Brlenić kako bi spriječili deložaciju.

- Stigli smo iz svih krajeva Hrvatske. Danas je riječ o obitelji Brlenić, a već sutra deložirat će neku drugu obitelj - rekao je Zoran Tarabić, aktivist Živog zida koji je istjeran iz kuće. Prije ulaska policije aktivisti  su policiji dovikivali "lopovi, žandari, pravo na dom i živi zid". U međuvremenu policija je ušla u kuću i došlo je do samoozlijeđivanja jednog od aktivista Živog zida. Naime, prilikom skupljanja, aktivist se glavom udario u gredu potkrovlja, a ubrzo mu je pružena pomoć.

>>UŽIVO: U tijeku deložacija obitelji Brlenić, jedan aktivist ozlijeđen, Sinčić uhićen

Cijeli slučaj komentirali su susjedi koji su jednostavno zgroženi.

- Ovo nije nimalo humano. No,  ako meni prijete s ovrhom, onda i moj susjed mora snositi posljedice ovrhe. Inače, riječ je o dobrim ljudima s kojima smo u dobrim odnosima - rekao je Brlenićev susjed.

Iako su mirnim prosvjedom pokušali spriječiti deložaciju, kako trenutno stvari stoje ne mogu je spriječiti. Izneseno je i uhićeno već desetak aktivista, a među njima i Ivan Vilibor Sinčić.

Podsjetimo, Brlenić je kredit uzeo 2004. godine te otplatio 186,000 kuna, no zbog bolesti supruge i gubitka posla nije ga mogao vraćati. Varaždinski Općinski sud je krajem lipnja ove godine donio zaključak o ovrsi nad kućom, dvorištem i oranicom Brlenićevih budući da ih supružnici Zoran i Snježana nisu dragovoljno predali Banci Kovanica. Banka je tako kuću kupila na sudskoj dražbi za 300,000 kuna kao ovrhovoditelj. Dvije deložacije u krajem lipnja i srpnja prošle godine su spriječene, no izgleda da će nakon trećeg pokušaja obitelj Brlenić morati iseliti.

- Napominjemo da u navedenom razdoblju od stjecanja nekretnine pa do danas, Banka je razgovarala s gospodinom Brlenićem u više navrata (zadnji održani sastanci su bili dana 30.09.2014. i 21.10.2014. godine), te mu ostavila dovoljno vremana da pronađe zadovoljavajuće rješenje za jednu i drugu stranu sve kako bi  mirnim putem riješiti postojeći problem vezano za preuzetu nekretninu i preostali dug po kreditu, dok je g. Brlenić nebrojeno puta obećao da će otkupiti predmetnu nekretninu i podmiriti ostatak dugovanja ali od dana kada je nekretnina dosuđena Banci pa do današnjeg dana nije izvršeno nikakvo plaćanje niti je postojala želja g. Brlenića da se problem riješi mirnim putem (svi njegovi prijedlozi bili su nekonkretni a obećanja ostala neispunjena) - ističu iz Banke Kovanica.

Velika nogometna karijera

Brla je prvi nastup za Varteks zabilježio u sezoni 1986./87. u tadašnjoj Međurepubličkoj ligi. Kasnije je otišao u austrijski Vorwärts Steyr, da bi se 1992. godine vratio u Hrvatsku, točnije u Zagreb, a sezonu kasnije ponovo u svoj matični klub s kojim je "žario" i "palio" iduće četiri sezone. U sezoni 1995./96. Varteks je bio nadomak osvajanju naslova prvaka, a zajedno s Mumlekom i Vugrincem činio okosnicu te "magične" ekipe. Kasnije je otišao u Tuđmanovu Croatiju, a igrao je i za Slaven Belupo, Segestu te Čakovec.

{gallery}DELOZACIJA{/gallery}

Komentari