VIDEO/FOTO: Evo kako izgleda opsežna sanacija Dravske park šume

galerija-images/dravska park suma sanacija

Objavljeno: 13.02.2015. 14:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Kako je za eVaraždin izjavio Zvonko Kranjc, dipl. ing. šumarstva i revirnik za područje Drave, u tijeku je opsežna sanacija Dravske park šume koja bi trebala potrajati sve do kraja veljače. Djelatnici Šumarije Varaždin na sanaciji cijele Dravske park šume rade od 7:00 do 15:00, a na terenu su prisutne dvije ekipe.

Postupak sanacije Dravske park-šume u prvom dijelu obuhvaća sječu suhih i polusuhih stabala te stabala koja neposredno ugrožavaju posjetitelje. Drugi dio sanacije sastoji se od obnove šume i sadnje autohtonih vrsta drveća na površinama zahvaćenim sječom.

Šumarija Varaždin radove izvodi sukladno inspekcijskom nadzoru Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije, Sektora inspekcija u šumarstvu i lovstvu te Odjela državne šumarske inspekcije, a o radovima je obaviješteno nadležno Ministarstvo. Dozvolu za sječu dao je Upravni odjel za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije.

Iako je radilište na kojem se uklanjaju stabla koja ugrožavaju posjetitelje obilježeno znakovima i plastičnom vrpcom za šumska radilišta, neki građani ove zabrane ne shvaćaju ozbiljno pa i dalje šeću šumom.

Stoga se mole Varaždinci i svi oni koji koriste Dravsku park šumu za rekreaciju da u navedenom razdoblju ne prilaze radilištu zbog osobne sigurnosti, a kakve sve opasnosti vrebaju za vrijeme radova, pogledajte na našem videu i fotogaleriji. 

{gallery}dravska park suma sanacija{/gallery}

Komentari