Zagrijavanje za Špancirfest: S.A.R.S. i Dubioza Kolektiv oduševili dupkom punu pulsku Arenu

Objavljeno: 02.08.2015. 19:37

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 12:17

Foto: Dubioza Kolektiv Facebook/V. Mihalić

Odlična atmosfera, dupkom puna pulska Arena, nezaboravni i energični S.A.R.S i Dubioza Kolektiv bili su zaduženi za još jedan odličan koncert u Puli, a još bolje bit će i na ovogodišnjem Špancirfestu u Varaždinu, najavili su bendovi.

Prekrasan prostor pulskog amfiteatra bio je savršena kulisa za hitove S.A.R.S.-a, od "Rakije", "Debeli lad", "Buđav lebac", do romantičnih "Lutka" i "Klinka" koje je publika uglas pjevala od početka do kraja.

Energični ulet Dubioze Kolektiv s "Volio bih" ostaje zauvijek u pamćenju, a potom su se redale "Release the Presure", "One More Time", "Tranzicija", "Euro Song", "The Pirate Bay Song", "Firma Illegal", "Marijuana", "Boom Shakalaka Boom" pa "Recesija", "Kažu", "Walter". U Pulu su stigli u sklopu europske turneje "Happy Machine".

Priliku kako dečki iz S.A.R.S.-a i Dubioze Kolektiv "rasturaju" imat ćemo na ovogodišnjem Špancirfestu, gdje će održati zasebne koncerte, a u pauzi spektakularne koncertne večeri razgovarali smo s glavnim vokalom i frontmenom S.A.R.S.-a Žarkom Kovačevićem.

Kakvi su dojmovi s večerašnjeg koncerta? Napravili ste odličnu atmosferu.

Atmosfera je večeras bila idilična! Broj jedan, prostor je prelijep, puno je ljudi i kad napuniš ovako preijep prostor s ljudima koji su došli da podijele energiju s nama, onda ne može biti loše. Večeras je tako bilo u Puli i ovo doista treba doživjeti. Jednostavno fantastično.

Uskoro ste i na Špancirfestu, što Varaždinci mogu očekivati? Hoće li biti ovakva amtmosfera?

U Varaždinu smo imali na Špancirfestu sjajne koncerte pa to očekujemo i ove godine. Nema razloga da ne bude odlično kao večeras u Puli i još i bolje. U Varaždinu ćemo svirati duže pa ćemo imati i priliku da promoviramo i više pjesama s novog albuma "Proleće".

Konstantno snimate, svirate, radite, imate li snage za još?

Radimo, rokamo, imamo energije za sada, jest da je iscrpljujuće, ali uvijek smognemo snage da snimimo nove pjesme i to ide veoma brzo. Prošle godine smo odradili sto koncerata, što znači da smo svirali svaki treći dan, a oni koji se ovime bave znaju kako je to iscrpljujuće. Ove će godine biti nešto manje, što je dobro jer je to vrlo naporan tempo, ali energije imamo.

Često nastupate s Dubiozom Kolektiv?

U posljednje vrijeme malo rijeđe, ali prošle godine smo vrlo često nastupali zajedno. Ove ćemo godine još jedanput nastupiti zajednički, u Austriji. Mislim da smo već sad stasali i jedni i drugi pa možemo biti headlineri na koncertima pa i organizatori manje rade ovakve zajedničke koncerte.

Djelić atmosfere iz pulske Arene donosimo vam u fotogaleriji, a priliku da se uživo uvjerite kako dečki zvuče imat ćete već na Špancirfestu. S.A.R.S. nastupa u petak 28. kolovoza, dok će Dubioza Kolektiv pozornicu na Starom gradu zauzeti posljednjeg dana festivala, 30. kolovoza.

Komentari