fotogalerija

FOTO: Županijski plac održao se u atriju županijske palače - evo kako je bilo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2020. 11:46

Zadnja izmjena: 06.06.2020. 12:00

Foto: Dino Možek

U subotu je održan treći Županijski plac, izložbeno-prodajni sajam koji se do sada već pozicionirao kao tradicionalna manifestacija kojom se promoviraju naši lokalni proizvođači. 

Na Županijskom placu okupilo se tridesetak izlagača koji su prezentirali svoje proizvode  Na klupama u atriju  bilo je svega – od voća i povrća, kaktusa i sukolenata, meda i pčelinjih proizvoda, proizvoda od heljde, kolača, vina, sokova, džemova, umaka, bučinog i drugih ulja, sireva i već spomenute lavande do nakita, suvenira, handmade proizvoda, platnenih pelena i eko torbi.

Ponuda je na Franjevački trg dovukla i brojne građane koji su dokazali da prepoznaju kvalitetu domaće proizvodnje te da cijene ovu manifestaciju kao promociju i pomoć našim proizvođačima u ova iznimno teška vremena. 

– Iznimno smo zadovoljni odazivom proizvođača lokalnih proizvoda, ali i interesom građana za kupnju. Nakon tužnog pokušaja gradonačelnika da spriječi održavanje ove manifestacije ponosni smo da su i građani i izlagači pokazali što misle o tome. Upravo radi njih i ovo radimo i broj izlagača danas nam govori da radimo dobar posao – rekla je predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević. 

Varaždinska županija je i na ovom Županijskom placu osigurala je besplatan prostor za naše proizvođače, a sve s ciljem promocije i pomoći u plasiranju lokalnih namirnica. Sretni smo da su se i ovoj manifestaciji priključili i proizvođači iz susjednih županija jer važna je povezanost, razmjena iskustva i prije svega druženje i sklapanje novih poslovnih suradnji. 

Komentari