1. sajam Poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u Novom Marofu

Objavljeno: 20.10.2015. 16:01

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 10:05

Nakon što je prošlog tjedna predstavljen projekt „Poduzetništvo – moj izbor“ Srednje škole Novi Marof, u petak, 16. listopada, otvoren je prvi sajam Poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u sklopu projekta.

Na početku svečanog otvorenja sajma, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“, u pratnji gradonačelnika Siniše Jenkača, okupljenima se obratila ravnateljica Srednje škole Novi Marof Jasminka Behin, nakon koje je 300-tinjak uzvanika pozdravio i zamjenik župana Alen Kišić, čestitavši novomarofskoj Srednjoj školi na dobivanju vrijednog projekta.

Podsjećamo, Srednjoj školi Novi Marof je u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava odobren projekt „Poduzetništvo – moj izbor“, u sklopu kojeg se organizira Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja, natjecanje učenika u brendiranju i izradi suvenira regije iz ekološki prihvatljivih materijala, a ujedno se promovira zanimanje Pomoćni stolar.

Projekt "Poduzetništvo-moj izbor" provodi Srednja škola Novi Marof u trajanju od 9 mjeseci, do 20. travnja 2016. godine, a vrijedan je 146.797,85 kuna, sufinanciranih od strane Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

U subotu, u okviru dvodnevnog sajma koji okuplja preko 30 izlagača, većinom poduzetnika i obrazovnih ustanova, organizirana je i motivacijska tribina te okrugli stol o poduzetništvu i cjeloživotnom obrazovanju, na kojemu su, osim domaćina – ravnateljice škole i gradonačelnika Siniše Jenkača, sudjelovali i sudionici sajma i predstavnici okolnih lokalnih samouprava i Varaždinske županije.

Komentari