13 OPG-ova Varaždinske županije na sajmu ''Proizvodi hrvatskog sela''

Objavljeno: 30.03.2015. 14:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/opg na sajmu proizvodi hrv sela

Proteklog je vikenda u prostorima Boćarskog doma Zrinjevac u Zagrebu održana tradicionalna, 14. po redu sajamska priredba "Proizvodi hrvatskog sela" na kojoj je  izlagalo 13 obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstva s područja Varaždinske županije.

Otvorenju je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije dr.sc. Dragutin Vincek koji je obišao županijske izlagače te naglasio važnost nastupa na ovakvim sajmovima.

- Kako je promocija i komercijalizacija tradicionalnih proizvoda slabo razvijena, izuzetno je značajno dati poticaj organiziranju nastupa seljačkih gospodarstva na manifestacijama gdje će prezentirati svoje proizvode, kao i način proizvodnje - istaknuo je pročelnik Vincek te pojasnio kako je cilj ovakvih manifestacija podizanje razine dohodovnosti i konkurentnosti tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda i kulturnih vrijednosti.

Inače, Varaždinska županija se devetu godinu zaredom aktivno uključila u pomoć proizvođačima sa svoga područja, pa je tako s 18 tisuća kuna potpomogla izlaganje za 13 proizvođače bučinog ulja, meda, ljekovitog bilja i cvijeća s područja cijele županije.

Na 14. sajmu u Zagrebu iz Varaždinske županije izlagali su Uslužna uljara Zdravko Presečki, OPG Mladen Horvat, OPG Snježana Franić, Tkalačka radionica Pešut Ivan, Moć kristala, Rogoz-braniteljska zadruga Bistrović, OPG Petrović Andreja, OPG Šinko Vladimir, OPG Zvjezdana Krog – Šare, Udruga Natura Varasdinum, Vitae Naturale-Kocijan Sabina, OPG Matučec Darko i pčelarski obrt Domed.

Podsjetimo, "Proizvodi hrvatskog sela" je specijalizirana sajamska priredba na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela. Na sajmu se održava i čitav niz zanimljivih događaja: pripremanje hrane i pića, kušanja, ocjenjivanja, radionice, stručne rasprave, te zabavni i kulturni sadržaji.

{gallery}opg na sajmu proizvodi hrv sela{/gallery}

Komentari