150 tisuća kuna bespovratnih sredstava varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima

Objavljeno: 20.10.2014. 13:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Grad Varaždin nastavlja s projektima kojima varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima želi olakšati poslovanje u ekonomski teškom okruženju.

U Proračunu Grada Varaždina za 2014. osigurano je 150 tisuća kuna bespovratnih sredstava namijenjenih poduzetnicima i obrtnicima.

Idu nove mjere za koje je izdvojeno 150 tisuća kuna. Radi se o tri mjere. Prva je potpora trgovačkim društvima i obrtnicima za opremu, usluge te radove s najvišim iznosom subvencije do 10 tisuća kuna, dok ukupno izdvajanje iznosi 100 tisuća kuna. Druga mjera odnosi se na Potpore trgovačkim društvima i obrtnicima za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata s najvišim iznosom subvencije pet tisuća kuna, dok ukupno izdvajanje iznosi 25 tisuća kuna. Treća mjera odnosi se na p otpore trgovačkim društvima i obrtnicima za promociju na međunarodnim sajmovima s najvišim iznosom subvencije pet tisuća kuna, dok ukupno izdvajanje iznosi 25 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj konferenciji za novinare.

Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava, a prijave se rješavaju po redoslijedu prispijeća. Svi obrasci koje je potrebno ispuniti, kao i cjelokupan tekst javnog poziva nalazi se na internetskim stranicama Grada Varaždina.

Gradonačelnik je istaknuo da se provodi puno projekata koji direktno ili indirektno idu na korist poduzetnicima i obrtnicima, a istaknuo je one energetske učinkovitosti koji aktiviraju i sredstva države i sredstva Grada.

Ti projekti idu na ruku onima koji ih odrađuju, prije svega građane potiču da se odluče na takve investicije, koje potom izvode naši poduzetnici i obrtnici. Tu je također projekt kojeg često puta zaboravljamo, a možda je financijski najveći posljednjih nekoliko godina u Varaždinu. To je postupak uvođenja etažnog grijanja zahvaljujući modelu kojeg su osmislili Grad, banke i Termoplin, a aktivirano je oko 40 milijuna kuna. Oko dvije tisuće stanova prešlo je na etažno grijanje, a investicija je oko 20 tisuća kuna po stanu. To je novac koji su naši građani pustili u optjecaj, a radove su naravno radili naši poduzetnici – naglasio je Habuš.

Komentari