dobre vijesti iz Kircek d.o.o.

eTV: 27 novih radnih mjesta otvara se u Kircek d.o.o. provedbom EU projekta

Objavljeno: 24.10.2016. 14:08

Zadnja izmjena: 24.10.2016. 14:20

Foto: Željko Porobija

Ambiciozno osmišljen i isplaniran projekt tvrtke Kircek d.o.o. iz Ljubešćice, ukupne vrijednosti preko 10 milijuna kuna, trebao bi u ovom poduzeću koje već zapošljava 64 radnika, otvoriti 27 novih radnih mjesta. To je, između ostalog, navedeno na danas održanoj konferenciji za medije u sjedištu tvrtke.

Projekt ima tehnički naziv "Proširenjem i diversifikacijom proizvodnih kapaciteta do konkurentnijeg poslovanja poduzeća d.o.o." U biti se radi o povećanju kapaciteta radi kvalitetnije i raznovrsnije usluge ovog proizvođača, koji bi trebao dovesti i do njegove veće konkurentnosti. Dio projekta od 3,65 milijuna kuna financiran je iz  Europskog fonda za socijalni razvoj, dok je ostalih 6,45 milijuna sredstava osigurao Kircek d.o.o. povoljnim kreditom iz Zagrebačke banke. O projektu su govorili i direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić, te predstavnik ZABA-e Pavao Parat, koja je odobrila povoljan kredit od 3% za financiranje vlastitog učešća Kircek d.o.o. u projektu. Plan je povećati i količinu i kvalitetu proizvoda, što će, s jedne strane iziskivati nabavu nekih novih strojeva, ali i zapošljavanje 27 novih radnika, koje će trebati obučiti za rad na novim strojevima

- Nama trebaju radnici koji imaju srednje i više obrazovanje, jer danas treba imati informatička znanja i biti sposoban za samostalni rad. Zaposlit ćemo, unutar ove brojke, dva do tri inženjera. - izjavio je pred medijima, ali i pred okupljenim radnicima tvrtke direktor Kircek d.o.o. Dragutin Gotić. Projekt je započeo 22. travnja 2016. i trajat će točno godinu dana.

 

 

Komentari