Algebra i MojPosao znaju "Put do boljeg radnog mjesta"

Objavljeno: 13.02.2012. 15:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Učilište Algebra, u suradnji sportalom MojPosao, potaknuto uspjehom prošlogodišnjih akcija u okviru kojih je više od tisuću kandidata iz devet gradova steklo pravo na stipendiju ili subvenciju za stručno informatičko obrazovanje, pokrenulo je novi ciklus inicijative "Put do boljeg radnog mjesta" putem kojeg će ove godine građanima podijeliti više od pola milijuna kuna vrijedne stipendije za edukaciju u skladu s očekivanjima kretanja na hrvatskom tržištu rada.

Program "Put do boljeg radnog mjesta" u svojem fokusu ima nezaposlene osobe, mlade do 25 godina starosti, žene starije od 40 godina, kao i poduzetnike početnike kojima su potrebna znanja uz koja će efikasnije voditi svoj posao.

Algebra i partneri projekta dosad su u sklopu ove inicijative podijelili stipendije ukupne vrijednosti veće od 2 milijuna kuna, a ove će godine u suradnji s portalom MojPosao po prvi puta organizirati i besplatnu radionicu o korištenju novih medija i društvenih mreža za pronalaženje boljeg posla.

Ovogodišnjoj stipendijskoj akciji prethodila je analiza internetskog tržišta rada kako bi se bolje definirale prilike za zapošljavanje i odabrale najprikladnije edukacije. Prema analizi, koju je proveo portal MojPosao, se u'Top 5' najtraženijih radnih mjesta u 2011. godini nalaze upravo ona iz područja prodaje, informacijskih tehnologija (IT) i turizma.

Ciklus inicijative bit će obilježen "Otvorenim danima Algebre" koji se održavaju 23. i 24. veljače, kada će zainteresirani moći prisustvovati velikom broju potpuno besplatnih praktičnih radionica iz područja informatike ili digitalnog poslovanja, ali i iskoristiti iznimno velike subvencije za verificirane obrazovne programe.

Svi zainteresirani koji posjete Algebrine centre tijekom ta dva dana i upišu jedan od željenih programa obrazovanja moći će iskoristiti kupon za umanjenje cijene školovanja i do 3 i pol tisuće kuna. Za besplatne radionice neophodno je prijaviti se putem internetskih stranica gdje se mogu naći i detaljni termini, razvrstani po gradovima.

Prijave za stipendije se mogu obaviti putem internetskih stranica ili direktno u Algebrinim poslovnicama.

Komentari