Amerikanci našu Istru drže vinskom regijom u usponu

Objavljeno: 29.01.2012. 20:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: ilustracija

Popularni američki internetski portal za putovanja Shermanstravel.com hvali Istru kao jednu od deset svjetskih vinskih regija u usponu, izvijestila je Turistička zajednica Istarske županije.

Stara tradicija vinarstva u Istri je početkom 90-ih proživjela renesansu koja još traje, navode Amerikanci, te ističu podrume Benvenuti, Clai, Kabola i onaj Franca Armana, piše suvremena.hr

Kabolina malvazija je, kažu, vrlo popularno vino koje izvrsno prija uz istarske specijalitete poput tartufa i ribljih jela.

U najnovijem izboru deset preporučenih turističkih destinacija, urednici Sherman's Travela izdvojili su manje poznate vinske krajeve, smještene izvan uobičajenih ruta.

Čitatelje upućuju da će u njima otkriti novu generaciju vinara, izvanredne okuse i krajolike, a sve to uz znatno manje gužve.

Istodobno, priopćili su iz Turističke zajednice Istarske županije, Istra je predstavljena kao srcoliki poluotok, prošaran srednjovjekovnim naseljima na brežuljcima i slikovitim gradićima uz more.

Inače, internetski portal za putovanja Shermanstravel.com turistima koji putuju u Hrvatsku preporuča da posjete i grad Varaždin.

Komentari