AZRA i MRRFEU objavili javni poziv za prijavu lokalnih projekata

Objavljeno: 22.02.2013. 16:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA zajedno s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljuje javni poziv za iskaz interesa u okviru Potprograma II „Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima“.

Ovim potprogramom nastoji se pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske.
Svrha javnog poziva je prikupljanje lokalnih razvojnih projekata s područja jedinica lokalne samouprave sa statusom I. i II. skupine prema indeksu razvijenosti (potpomognuta područja) za sufinanciranje pripreme i izrade projektne za razvojne projekte koji su prihvatljivi za financiranje iz EU fondova.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave (JLS) sa statusom I. i II. skupine prema indeksu razvijenosti, pojedinačno ili više njih zajedno te javno pravna tijela u većinskom vlasništvu JLS-a sa statusom I. i II. skupine prema indeksu razvijenosti.

Prihvatljive aktivnosti su priprema i izrada projektne dokumentacije za lokalne razvojne projekte koji obuhvaćaju ulaganje u infrastrukturu iz područja razvoja javne poslovne, turističke i kulturne infrastrukture, energetske učinkovitosti, zaštite okoliša i očuvanja zaštićenih područja.

Prihvatljivi iznos sufinanciranja za ulaganje u pripremu i izradu projektne dokumentacije je maksimalno do 500.000,00 kuna i to do 85% za razvojne projekte koji se provode na području JLS-a I. skupine razvijenosti, do 75% za JLS-e II. skupine razvijenosti te za prijavitelje koji do sada nisu imali iskustva s pripremom i/ili provedbom EU projekata maksimalni iznos sufinanciranja se povećava za 5%.
Prijavitelj može podnijeti najviše tri prijave u ovom pozivu za iskaz interesa, a krajnji rok za podnošenje prijava je 22. ožujak 2013. godine.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam stoji Agencija za razvoj Varaždinske županije, e-mail: [email protected] i broj telefona: 042/422 203.

 

Komentari