AZRA održala seminar "Kreiranje uspješnog izvoznog plana"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.01.2013. 19:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U Županijskoj palači Varaždinske županije održan je seminar „Kreiranje uspješnog izvoznog plana“, u organizaciji Agencije za razvoj Varaždinske županije.

Seminar je okupio brojne zainteresirane sudionike, od malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i voditelja izvoza do svih onih koji planiraju izvoziti na strana tržišta. Seminar je bio besplatan i održan je u okviru provedbe projekta Ministarstva poduzetništva i obrta „Obrazovanje za poduzetništvo", a predavač je bio Dražen Sudinec, certificirani konzultant HAMAG INVEST-a.

Polaznici su se kroz seminar mogli upoznati s radnjama koje je potrebno odraditi prije samog nastupa na novim tržištima, uključujući istraživanje tržišta, marketing te pripremu izvoznog plana. Također, kroz praktične vježbe mogli su se upoznati s mogućnostima izvoza i sagledati trenutnu poziciju svoje tvrtke na postojeću tržišnu poziciju i spremnost.

Na kraju seminara sudionici su raspravljali i o temama vezanim uz izvoznu dokumentaciju, financiranje izvoza i zakonske obveze za izvoznike te promjene koje hrvatsko gospodarstvo očekuje pristupanjem Europskoj uniji.

Komentari