AZRA organizira "Natjecanje inovativnih ideja Jugoistočne Europe"

Objavljeno: 14.10.2014. 20:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: AZRA

Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA d.o.o. organizira, u sklopu projekta PROFIS – Promocija financiranja inovacija u Jugoistočnoj Europi, prvu fazu „Natjecanja inovativnih ideja“ za područje Hrvatske te poziva sve zainteresirane pojedince i start-up poduzeća koji smatraju da imaju kvalitetne inovativne ideje koje treba dodatno razraditi i/ili promovirati u svrhu komercijalizacije te prepoznaju prednosti povezivanja s dionicima poslovnog, akademskog i istraživačkog sektora Jugoistočne Europe da se jave i iskoriste pruženu priliku.

Natjecanje inovativnih ideja ključna je aktivnost projekta jer će doprinijeti testiranju razvijenih alata za podršku poslovanju, poglavito start- up i spin off poduzećima. Autori (timovi) tri prvoplasirane ideje/poslovna plana iz poziva dobivaju priliku za prezentaciju svoje ideje na natjecanju inovativnih ideja JI Europe koje će krajem studenog 2014. godine biti održano u Budimpešti, a okupit će ukupno 27 natjecateljskih timova s područja JI Europe.

Komisija za odabir pobjednika bit će sastavljena od međunarodnih stručnjaka (predstavnika privatnog sektora, tvrtki rizičnog kapitala, poslovnih inkubatora i tehnoloških parkova s projektnog područja) te će sudionicima biti pružena prilika i za izravne razgovore, razmjenu iskustava i uspostavljanje željenih kontakata. Troškovi putovanja i smještaja, za maksimalno dvoje predstavnika iz svakog od tri pobjednička tima, podmirit će se iz projekta.

Poziv za sudjelovanje u natjecanju inovativnih ideja objavljen je na internetskim stranicama AZRA-e, zajedno s prijavnicom koju je potrebno popuniti i poslati najkasnije do 22.10.2014. godine do 14.00 sati na [email protected] ili poštom na adresu: AZRA d.o.o. Kratka 1, 42 000 Varaždin, s naznakom „ Javni poziv za podnošenje ideja – projekt PROFIS“.

Projekt PROFIS – Promocija financiranja inovacija u Jugoistočnoj Europi (Promotion of Financing Innovation in South - East Europe ) provodi konzorcij sastavljen od 10 partnera iz 9 zemalja – Italije, Austrije, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske, ukupne je vrijednosti 1.142.409,00 eura, od čega Europska unija kroz SEE Transnacionalni kooperacijski program sufinancira 85% vrijednosti projekta.

Cilj projekta je djelovanje na kritični problem – investiranje u prijenos znanja i start-up tvrtke te jačanje prekograničnog povezivanja inovativnih tvrtki sa prikladnim investitorima.

Komentari