AZRA organizirala poslovne susrete mađarskih i hrvatskih turističkih poduzetnika

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.02.2014. 07:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: AZRA

U organizaciji Agencije za razvoj Varaždinske županije u utorak, 4. veljače, je u Hotelu „Turist“ održano „Matchmaking događanje“, poslovni susreti poduzetnika iz Mađarske i Hrvatske u sektoru turizma, u sklopu projekta INVEST-PRO - Poticanje kapitalnih ulaganja u prekograničnom području Mađarska – Hrvatska.

To je jedna od posljednjih aktivnosti projekta koji se provodi u okviru Operativnog programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. Na projektu čija je vrijednost 127.871,19 eura, zajednički su sudjelovali mađarski i hrvatski partneri; Trgovačka i industrijska komora županije Zala, ujedno vodeći partner, te partneri projekta: Trgovačka i industrijska komora županije Somogy, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Agencija za razvoj Varaždinske županije, čime se još jednom potvrdila dobra prekogranična suradnja Varaždinske županije i Mađarske.

To je istaknuo i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić koji je na početku događanja pozdravio prisutne goste.

-Treba istaknuti kako Varaždinska županija također ima i formalno potpisan sporazum sa županijom Zala u Mađarskoj, iz koje dolaze i jedni od mađarskih partnera u ovom projektu te se nadam da će se ta uspješna suradnja i dalje nastaviti i razvijati, a rezultati ovog projekta bit će od velikog značaja za daljnje strateško planiranje turističkog razvoja Varaždinske županije - kazao je zamjenik i dodao kako Varaždinska županija ima velikog potencijala za daljnji razvoj turizma, od zdravstvenog i lječilišnog, hodočasničkog, sportsko-rekreacijskog i  kulturnog turizma, a uz to, bogatstvo prirodne, povijesne i kulturne baštine krase ovaj kraj te se nada kako će taj potencijal prepoznati i potencijalni investitori u sektoru turizma.

Zadovoljstvo provedbom ovoga projekta naglasio je i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije, AZRA-e, Nikola Kučiš i pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju mađarskih i hrvatskih partnera u ovom projektu.

-Trenutno u našoj Agenciji uz projekt INVEST-PRO, provodimo još dva projekta, INVESTrategy i PROFIS, na kojima sudjeluju i mađarski partneri, ali i predstavnici iz Koprivničko-križevačke županije. Iz tih razloga, nadam se kako smo i ovaj puta zajedničkim radom kroz ovaj projekt uspješno definirali ključne potrebe i mogućnosti investiranja u turizam u prekograničnoj regiji te da će u konačnici sve aktivnosti koje su se provodile kroz projekt doprinijeti privlačenju potencijalnih investitora i potaknuti ih da ulažu u turističke potrebe ove i susjednih regija  - izjavio je direktor AZRA-e.

Projekt INVEST-PRO, njegove ciljeve i aktivnosti koje su se provodile predstavila je voditeljica projekta Renata Fullérné Verger, nakon čega je prezentaciju o mogućnostima ulaganja u turizam u prekograničoj regiji Mađarska-Hrvatska održao Janos Brancha, mađarski poduzetnik.

Na održanom matchmakingu sudjelovalo je oko 40 mađarskih i hrvatskih poduzetnika u sektoru turizma te turističkih djelatnika koji su na taj način imali prilike upoznati način poslovanja različitih tvrtki i partnera te steći korisna iskustva od tvrtki koje posluju u istoj grani, s jedne ili druge strane granice, kao i dobiti korisne savjete za poduzimanje prvog koraka prema ulaganju.

Također, u sklopu ovoga događanja svi sudionici imali su prilike razgledati turističku ponudu  četiri županije koje su sudjelovale u projektu, a mogli su se degustirati i proizvodi Udruge žena iz Općine Vidovec, Kalničanka proizvode iz Kalnika te restorana Zlatne gorice.

Komentari