AZRA partner projekta financijskih potpora inovacijama

Objavljeno: 15.04.2011. 11:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Predstavnici AZRE ( Agencija za razvoj Varaždinske županije ) početkom mjeseca prisustvovali su na sastanku u Beču u sklopu europskog projekta South East Europe – Innovation & Finance Agencies (SEE IFA Network) za pružanje učinkovite potpore inovacijama i novim tehnologijama u mikro, malim i srednjih poduzećima.

Uz AZRU  na sastanku u AWS–u  prisustvovali  su i partneri iz Italije , Grčke , Mađarske i Makedonije. Vodeći  partner AWS iz Beča prezentirao je austrijski model financijskih instrumenata sa radnim primjerima.

Nakon kratkog predstavljanja trenutne situacije i mogućnosti same provedbe financijskog instrumenta, zaključak je da jedino hrvatski partner, odnosno AZRA ima izgleda za stvarnu provedbu, dok su ostali partneri onemogućeni zbog neraspoložive institucionalne infrastrukture.

AZRA će u suradnji sa Garancijskom agencijom Varaždinske županije (GARA) dostaviti potrebne informacije kako bi se izradila nova verzija studije izvedivosti o čemu se priča na radionici u Varaždinu  koja se održava tokom cijelog ovog tjedna.


Komentari