progovorio i nenad bakić

Vlasnik Varteksa: 'Ja sam bio zaveden, a evo kako su nekretnine zapravo spašene...'

Interes gradske uprave da otkupi veći broj Varteksovih nekretnina ovih dana izazvao je poveći interes javnosti, a onda, naravno, i politike...
Objavljeno: 03.11.2021. 08:48

Zadnja izmjena: 03.11.2021. 08:48

Interes gradske uprave da otkupi veći broj Varteksovih nekretnina ovih dana izazvao je poveći interes javnosti, a onda, naravno, i politike. Sada se o aktualnoj problematici na Facebooku, odmah ispod statusa gradonačelnika, oglasio i većinski vlasnik Varteksa Nenad Bakić.

  • Prije svega, Bakić kaže da je bio zaveden: "Kao najveći ulagač u Varteks, nažalost bio sam zaveden izjavama tadašnje Uprave na Glavnoj skupštini, te dokapitalizirao Varteks s 20 milijuna kuna, nakon čega je nažalost ustanovljeno da je situacija daleko teža i kompanija pred propašću, jer je tijekom nekih 12 godina izgubila oko milijardu kuna (!) u redovnom poslovanju".
  • Varteks ga je već stajao 50 milijuna kuna: Nenad Bakić otvoreno piše kako je u Varteks kroz beskamatne pozajmice već uložio 50 milijuna kuna, jer da nije - Varteks bi, kako piše, završio u stečaju i zgrade bi otišle u bescjenje. Ovako je iza njih stala Vlada Republike Hrvatske i na taj način su zaštićene. "Bez toga bi Varteks bio davno u stečaju i nekretnine rasprodane špekulantima. U tom trenutku nikakve zaštite nad vrijednim zgradama nije bilo", naglašava Bakić.
  • Zašto nije napravljen UPU? Bakić postavlja pitanje zašto za kvart Varteks napravljen urbanistički plan uređenja? "Čini se kao raj za špekulante, postavlja se pitanje zašto", kaže.
  • Zašto je najvrijednije prodano? Bakić nadalje postavlja pitanje zašto se ranije nije marilo za nekretnine Varteksa, nego se zaduživalo i prodalo ono najvrijednije: "Varteks je, vjerovali ili ne bio jedan od najvećih vlasnika nekretnina u Jugoslaviji", naglašava većinski dioničar.
  • "Nek' se javi tko misli da može bolje": "Svatko tko misli da može bolje", piše nadalje Bakić, "Može mi se slobodno javiti i ja ću mu/joj prodati sve dionice koje imam jeftinije nego sam ih sam stekao, samo podsjećam dab uz to dolazi i odgovornost za radna mjesta - iako, ako kupi neki špekulant, lako moguće da naprosto pogasi poslovanje i namiri se nekretninama".
  • Zaključno, Bakić piše: "Napominjem da sam ja u svakom trenutku mogao, a i dalje mogu protestirati svoje zadužnice, što evidentno ne činim. Vjerojatno je svima jasno što bi to značilo... Pozdrav svim Varaždincima dobre volje..."

Komentari