Bednja: Izrađen projekt dogradnje i prenamjene Vatrogasnog doma

Objavljeno: 11.09.2013. 07:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Temeljem postupka javne nabave što ga je Općina Bednja provela za izradu projekata preuređenja Vatrogasnog doma u Bednji u Dom kulture, posao izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju, dogradnju i nadogradnju povjeren je zagrebačkoj tvrtki Arhingtrade d.o.o. koja je dala najpovoljniju ponudu.

Tako je načelnik Bednje Mirko Bistrović s direktorom Arhingtradea Matom Žagarom potpisao ugovor o izradi projekata.

Njime se projektant obvezao izraditi snimak postojećeg stanja građevine, idejno rješenje te idejni, glavni i izvedbeni projekt s troškovnikom. Kao što je poznato, sadašnja građevina, površine 1.620 četvornih metara, kani se proširiti i dograditi s novih 900 kvadrata prostora.

U sklopu objekta projektanti trebaju naći rješenja za polivalentnu dvoranu koja bi mogla primiti do 350 osoba te prostor za pripadajuću kuhinju i pomoćne prostorije, za općinsku knjižnicu, za zavičajnu zbirku/muzej, kao i prostorije za rad udruga.

Usto, u objektu treba predvidjeti i prostor za nekoliko ureda te jednu prostoriju za sastanke, kao i za teretanu i slične namjene. Potrebno je isprojektirati i prostore za rad DVD-a, za vatrogasna vozila i spremište. Među ostalim, predviđena je i krovna fotonaponska elektrana od 30 kilovata.

Za izradu projekata novac je osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz potprograma pripreme lokalnih projekata na potpomognutim područjima, što je svojevrsna potvrda da će taj program financijski i dalje biti praćen do finalne faze, odnosno, izgradnje.

Komentari