nagrada zlatni ključ

Bomark i Kostwein najbolji izvoznici s područja Varaždinske županije

BOMARK PAK iz Ludbrega najbolji je izvoznik u Mađarsku u 2021. godini, dok je KOSTWEIN – PROIZVODNJA STROJEVA najbolji izvoznik u Austriju u prošloj godini....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2022. 08:52

Zadnja izmjena: 06.07.2022. 08:52

Na 17. konvenciji hrvatskih izvoznika dodijeljene su nagrade  “Zlatni ključ“ za najbolje izvoznike u 2021. godini među kojima su se našle i dvije tvrtke s područja Varaždinske županije.

BOMARK PAK iz Ludbrega najbolji je izvoznik u Mađarsku u 2021. godini, dok je KOSTWEIN – PROIZVODNJA STROJEVA najbolji izvoznik u Austriju u prošloj godini. Tom prigodom je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak uputio čestitke nagrađenim tvrtkama.

– Izvoznici su najbolji dio našeg gospodarstva, oni su generator razvoja i gospodarskog rasta te mi je posebno drago da su dvije ugledne i jake tvrtke s našeg područja kao što su  KOSTWEIN – PROIZVODNJA STROJEVA d.o.o. i BOMARK PAK d.o.o. ostvarile tako izuzetne uspjehe i rezultate. To samo dokazuje kako ovaj dio Hrvatske  prednjači što se tiče izvoza stoga upućujem iskrene čestitke vodstvu te zaposlenicima – istaknuo je župan Stričak.

Napomenimo kako konferencija Hrvatskih izvoznika okuplja 25 % hrvatskih tvrtki koje se bave izvozom, a riječ je o najfleksibilnijem dijelu hrvatskog gospodarstva koji čini tri četvrtine ukupnog volumena proizvodnje.

Komentari