proračunski dokumenti

Zona Brezje okružena je velikim i jakim zonama, ali u jednoj stvari vlasti vide priliku

Gradonačelnik Neven Bosilj je u kolovozu ove godine potpisao ugovore s tri nova investitora u Gospodarskoj zoni Brezje i istaknuo kako su ipak, trenutno najveći problem bale otpada na samom rubu zone Brezje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.12.2021. 09:45

Zadnja izmjena: 07.12.2021. 09:47

Grad Varaždin nastavlja s komunalnim opremanjem gospodarske zone u Brezju, a u 2022. godini sredstva će se izdvojiti za izgradnju servisnih cesta i javne rasvjete u istočnom djelu Zone Brezje.

Navedeno je to u Programu komunalnog opremanja građevinskog zemljišta u Brezju, a kako stoji u priloženim dokumentima - u razvoj poduzetničke zone Brezje potrebno je ulagati "radi privlačenja stranih investitora, pogotovo s obzirom na činjenicu da su Gospodarska Zona Kneginec i Jalžabet već gotovo popunjene".

- Poduzetnička zona Kneginec i Poduzetnička zona Jalžabet su najveće i
već sada imaju i stranih investitora i daljnju aktivnost orijentiraju na privlačenje velikih stranih investitora te su to dvije Zone koje čine pravu konkurenciju Gospodarskoj zoni Brezje. Budući da je namjena Gospodarske zone Brezje slična, ove dvije zone su njena stvarna konkurencija, no njihova dobra popunjenost (zona u Knegincu 85%, zona u Jalžabetu 75%) pokazuje da je opravdano ući u razvoj poduzetničke zone Brezje kroz ulaganje u gradnju novih elemenata osnovne zajedničke infrastrukture – prometnica i odvodnje te zelene infrastrukture - stoji u dokumentu.

Servisna cesta

Što se tiče servisne ceste istočno od istočne obilaznice, projektna dokumentacija izrađena je 2016.godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 13,8 milijuna kuna. Izgradnja je počela ove godine, a pošto će se izvođenje protegnuti i u 2022. godinu, potrebno je osigurati financijska sredstva u proračunu. Ovom dokumentacijom je predviđena izgradnja jedne južne te dvije sjeverne prometnice s pješačko biciklističkim stazama.

Javna rasvjeta

Pošto se u razdoblju 2021.-2022. godine predviđa  izvođenje radova na izgradnji prometnice južno od servisne ceste koja vodi do MBO-a, te izgradnji prometnice od servisne ceste kod benzinske postaje "Šilec" do servisne ceste koja vodi do MBO-a, shodno tome se planiraju se izvesti građevinski radovi na izgradnji javne rasvjete i izgradnji DTK vrijedni 3,9 milijuna kuna.

Novi investitori, ali i bale

Gradonačelnik Neven Bosilj je u kolovozu ove godine potpisao ugovore s tri nova investitora u Gospodarskoj zoni Brezje i istaknuo kako su ipak, trenutno najveći problem bale otpada na samom rubu zone Brezje. - Za daljnje širenje Brezja moramo prvo riješiti problem bala koje su u neposrednoj blizini zone. Vjerujem da ćemo, kada riješimo taj problem, imati puno više investitora koji će u vrlo brzom roku popuniti zonu. - rekao je Bosilj.

Komentari