Čak tri projekta srednjih škola iz Varaždinske županije prihvaćena su za financiranje iz programa Erasmus+ za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Riječ je o gotovo dva milijuna kuna financijskih potpora koje je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU za projekt "SIPS mobility 3" Strojarske i prometne škole Varaždin, projekt "Inspiriraj kroz glazbu" Glazbene škole u Varžadinu i projekt "Znanjem za bolje sutra" Srednje šole "Arboretum Opeka". Erasmus+ je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Najviše sredstava, čak 125 tisuća eura, odobreno je za projekt Strojarske i prometne škole zahvaljujući kojem će njihovi učenici praktičnu nastavu obavljati u Portugalu, Danskoj, Finskoj, Latviji, Italiji i Njemačkoj, a nastavnici će ići na edukaciju u Latviju i „job shadowing“ u Mađarsku.

Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ je za njihov projekt „Znanjem za bolje sutra“ odobreno 100 tisuća eura, dok je za projekt „Inspiriraj kroz glazbu“ Glazbenoj školi u Varaždinu odobreno 36 tisuća eura.

 

Komentari

24.05.2019. 19:13h Zadnja izmjena: 24.05.2019. 19:15