priopćenje za medije

Cestovni prijevoznici: Osuđujemo nezainteresiranost Vlade za donošenje konkretnih mjera i odluka

Objavljeno: 04.12.2022. 10:38

Zadnja izmjena: 04.12.2022. 10:38

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika poručila je u svom priopćenju kako osuđuje pasivan stav hrvatske Vlade i nezainteresiranost za donošenje konkretnih mjera i odluka.

Kako su naveli, hrvatski transportni sektor predstavlja bitan sektor gospodarstva budući da puni državni proračun kroz niz poreza, doprinosa i parafiskalnih nameta. Međutim, smatraju kako velik broj njihovih apela, prijedloga i inicijativa ostaje bez ikakvog efekta. Isto tako, pozvali su nadležna tijela i institucije na konstruktivan dijalog.

- Osuđujemo pasivan stav Vlade i očitu nezainteresiranost za donošenje konkretnih mjera i odluka. Svjesni smo da živimo u državi u kojoj nema zajedništva; državi u kojoj premijer i predsjednik ne mogu postići kompromis, a posljedice njihovog nadmetanja trpe građani. Žalosti činjenica da smo i dalje centralizirana država puna birokracije, izmišljenih radnih mjesta i predugih lista čekanja. Pozivamo nadležna tijela i institucije na konstruktivan dijalog, jer mi smo glas struke i ravnopravni partneri. Dužnost je onih kojih donose odluke osigurati zdrave i korektne uvjete rada, te na taj način povećati konkurentnost svakog našeg prijevoznika - naveli su.

Komentari