westgate

Denis Čupić preuzima razvoj najvećeg trgovačkog centra u Hrvatskoj - trećeg u Europi

Objavljeno: 23.04.2018. 11:16

Zadnja izmjena: 23.04.2018. 11:19

Poznati varaždinski poduzetnik Denis Čupić preuzima menadžment zagrebačkog Westgatea, prostorno najvećeg trgovačkog centra u Hrvatskoj i trećeg u Europi, koji je se dosada borio s poteškoćama u poslovanju.

Mediji su Čupića porzvali „izbaviteljem iz Varaždina“, a njegov plan je repozicionirati Westgate kao vodeći obiteljski centar u Hrvatskoj sa širokom modnom kompetencijom, pri čemu će nastojati privući kupce iz bazena 300 tisuća stanovnika u Krapinsko-zagorskoj županiji i zapadnom Zagrebu. Prednošću smatra dječju igraonicu koja se prostore na četiri tisuće kvadrata, a cilj mu je nakon što se stabilizira poslovanje – privući zakupce koji nisu prisutni u Hrvatskoj. Srednjoročni Čupićev plan je razviti shopping turizam, odnosno privući Austrijance, Mađare i Slovence.

Promjene su to koje dolaze s novim vlasnikom Wastgatea – austrijskim Focus Investom, koji je dosada bio najveći pojedinačni suvlasnik ovog trgovačkog centra koji je zapao u poteškoće, a koji je novim predsjednikom uprave imenovao Ottu Barića. Čupić je bio uključen u projekt Westgatea na njegovim samim počecima, a u dosadašnjoj karijeri između ostaloga bio je investitor u stambeni projekt Banfica, savjetnik i predstavnik ulagača za City Colosseum shopping centar u Slavonskom Brodu, a njegova tvrtka surađivala je i s jednom od članica IEKA grupe. Kvalificirani je član Kraljevskog instituta ovlaštenih procjenitelja i predsjednik udruge Developera pri HUP-u.

Komentari