izvanredna skupština

Dioničari Varteksa odlučili: Tvrtka se povlači s burze, kreće se u dokapitalizaciju

Naime, kako stoji u odluci donesenoj na nedavno održanoj izvanrednoj Glavnoj skupštini Varteksa, smanjenjem temeljnog kapitala omogućit će se spajanje dionica radi pokrića gubitka iz prethodnih razdoblja...
Objavljeno: 23.05.2024. 08:09

Zadnja izmjena: 23.05.2024. 08:25

Foto: Arhiva

Varteks više neće biti izlistan na Zagrebačkoj burzi, a dosadašnji temeljni kapital od 6,7 milijuna eura smanjuje se na 301.601 euro i dijeli na 28.889 redovnih dionica, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze.

Naime, kako stoji u odluci donesenoj na nedavno održanoj izvanrednoj Glavnoj skupštini Varteksa, smanjenjem temeljnog kapitala omogućit će se spajanje dionica radi pokrića gubitka iz prethodnih razdoblja, a sljedeći korak bit će dokapitalizacija, odnosno povećanje temeljnog kapitala uplatama novca od strane novih ulagatelja. Temeljni kapital tako će se moći povećati minimalno za 100.000 eura, a maksimalno za 2,5 milijuna eura.

- Uprava i Nadzorni odbor Društva smatraju kako dosadašnja temeljna financijska izvješća Društva, relevantne reference te reputacija Društva na domaćem i inozemnom tržištu nedvojbeno ukazuju na razvojni potencijal Društva. Radi osiguranja stabilnog poslovanja, Društvu je prijeko potreban novi kapital te je nužno provesti sveobuhvatni proces restrukturiranja sa ciljem smanjenja zaduženosti te osiguranja stabilnog i kontinuiranog pozitivnog novčanog tijeka - navode u Odluci.

Također dodaju kako će se upis novih dionica provoditi u jednom krugu, a cijena po dionici bit će 10,44 eura. Rok za upis i uplatu dionica je 11. lipnja, odlučeno je na skupštini dioničara.

Komentari