Dodijeljena Zlatna kuna - Evo tko su najuspješniji varaždinski gospodarstvenici

Objavljeno: 28.10.2015. 14:57

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:47

Foto: Siniša Sović

Danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Varaždinu dodijeljeno priznanje „Zlatna kuna“ najuspješnijim poduzetnicima Varaždinske županije u protekloj godini. Da je varaždinsko gospodarstvo jedno od uspješnijih u državi i nije toliko nova vijest, a u nastavku priče pogledajte koje su tvrtke zaslužne za naš uspjeh.

Od najmlađeg do najstarijeg
Okupljenim se gospodarstvenici ponajprije obratio predsjednik Županijske komore, Čedomil Cesarec, koji je ponajprije čestitao svim dobitnicima istaknuvši kako je varaždinsko gospodarstvo jedna od perjanica države u kojoj gotovo svi ekonomski pokazatelji rastu brže od državnog prosjeka. Kratko se osvrnuo i na problem varaždinskog tržišta, odnosno zatvorenost domaćeg tržišta koje se kontinuirano gubi, no što se nasreću kompenzira sve većim izvozom.

Što se nagrada tiče, najprije su dodijeljena posebna priznanja povodom godišnjice uspješnog poslovanja i doprinosa u razvitku gospodarstva Varaždinske županije. Dobitnici su:

- Za 20 godina uspješnih godina– COMPROM PLUS d.o.o. Varaždin

- Za 35 godina uspješnog poslovanja – KNAUF INSULATION d.o.o. Novi Marof

- Za 45 godina uspješnog poslovanja – Termoplin d.d. Varaždin

- Za 60 godina uspješnog poslovanja – UNIVERZAL do.o. Varaždin

- Za 65 godina uspješnog poslovanja – VETERINARSKA STANICA d.d. Ludbreg

- Za 65 godina uspješnog poslovanja - OPREMA – PIT d.o.o. Ludbreg

- Za 65 godina uspješnog poslovanja – PARKOVI d.d. Varaždin

- Za 70 godina uspješnog poslovanja – VARAŽDINEC d.d. Varaždin

- Za 70 godina uspješnog poslovanja – Radio Varaždin d.o.o. Varaždin

Kratko smo porazgovarali sa direktorom i drugim većinskim dioničarem tvrtke Termoplin, Ivom Topolnjakom, koji je istaknuo kako svaka nagrada imponira, no kako je ona itekako zaslužna zbog činjenice kako se radi o poduzeću koje kontinuirano stvara vidljive rezultate na tržištu.

- Poslovanje poduzeća obilježeno je prvenstveno bogatom tradicijom i poviješću, s obzirom da smo počeli još 70-tih godina praktički od nule. Danas imamo stabilnu i konkurentnu tvrtku koja zapošljava više od stotinjak osoba, sa novim zapošljavanjem mladog kadra svake godine, a koja namjerava u skorijoj budućnosti postati važan regionalni „igrač“. – izjavio je Topolnjak

Posebno priznanje za dugogodišnju uspješnu suradnju, te poseban doprinos i izuzetne uspjehe u obrazovanju mladih pripalo je Elektrostrojarskoj školi Varaždin, dok su priznanja pojedincima za poseban doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije dodijeljena Pavlu Paratu, Josipu Križaniću i Zvonku Magiću.

- Svaka nagrada puno znači, posebice pripadne nekome tko djeluje u tako osjetljivom sektoru kao što je poljoprivreda, a u kojemu je zaista teško opstati. Mi se na sreću ne možemo požaliti na rezultate poslovanja, čak se i širimo u ovo razdoblje krize, zahvaljujući vlastitoj ustrajnosti. – smatra jedan od dobitnika, Josip Križanić, dioničar grupe Veterinarska stanica Varaždin

Priznanja su odana i najuspješnijim poduzećima koja su sudjelovala u razvitku gospodarstva u kategoriji malog, srednjeg i velikog poduzeća gdje su nagrade pripale tvrtkama WORK – ING d.o.o. Varaždin, grupi BOMARK d.o.o. Varaždin i Termoplin d.d. Varaždin.

U najznačajnijoj kategoriji za životno djelo "Plaketa Zlatna kuna" za životno djelo dodijeljena je Đurđici Horvatić i Dragutinu Kranjčecu. Dobitnica plakete, prokurist u poduzeću Oprema – strojevi Ludbreg smatra kako nagradu nije zaslužila, prvenstveno zbog situacije na tržištu.

- Zahvalna sam i počašćena nagradom, iako je, smatram, nisam zaslužila, prvenstveno zbog stanja u branši koje se tek nakon nekoliko godina počinje oporavljati. Svi gospodarstvenici moraju shvatiti kako je ključ uspjeh jedino u proizvodnji i novom proizvodu, budući da je privreda jedini sektor koji može spasiti gospodarstvo – izjavila je Đurđica Horvatić upozoravajući na stanje na tržištu.

Iako bez sumnje u varaždinskom gospodarstvu postoje mnogobrojni problemi i bizarne situacije, jednako sigurno možemo tvrditi kako postoje i oni pozitivni primjeri koji su danas primili svoje nagrade, a na koje Varaždin i Varaždinska županija itekako moraju biti ponosni.

Komentari