obrtnička komora

Dodijeljeno 20 stipendija u Programu za ugostiteljsko-turistička zanimanja

Objavljeno: 30.01.2022. 10:56

Zadnja izmjena: 30.01.2022. 10:56

U Obrtničkoj komori Varaždinske županije 20 novih stipendista i njihovih skrbnika/roditelja potpisalo je ugovore o stipendiranju u Programu poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2021./2022. 

Radi se o ugovoru koji stipendisti potpisuju s Ministarstvom turizma i sporta i njihovim odabranim partnerom, Obrtničkom komorom Varaždinske županije, u čije ime je ugovore potpisao predsjednik Mario Milak. Ministarstvo će stipendistima mjesečno isplatiti iznos od 830,00 kn, a stipendistima će biti isplaćene i stipendije za razdoblje od 1. rujna 2021.god do siječnja 2022.godine.

- Suština je novog načina stipendiranja u tome da se potaknu naši obrtnici u ugostiteljstvu i turizmu, kao uostalom i trgovačka društva iz te oblasti, da se direktno uključe u stipendiranje, da udruže svoja sredstva sa sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Tako će neposredno s vrlo poticajnim iznosima stipendija osigurati ozbiljniju zainteresiranost učenika za zanimanja za koja su se opredijelili te na taj način u konačnici osigurati i za sebe radnika kojeg će dobro obučiti za rad - rekao je Milak.

Nove stipendije su, kako su naveli, značajna pomoć stipendistima i obiteljima, poticajne su i obvezujuće. Učenici su dužni redovito sudjelovati u programima naukovanja ili prakse i uspješno završavati razrede, odnosno obrazovanje.  Obveza je i licenciranih obrtnika i trgovačkih društava da učenicima na naukovanju isplaćuju propisane nagrade.

Komentari