najnoviji podaci

Doktori, prodavači, čistači - ovo je bilo TOP 10 zanimanja u Varaždinskoj županiji u travnju

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u travnju ove godine je prijavljeno ukupno 679 slobodnih radnih mjesta...
Objavljeno: 19.05.2023. 08:42

Zadnja izmjena: 19.05.2023. 09:04

Foto: Ilustracija

U odnosu na ožujak, u travnju je prijavljeno 28,5 posto manje radnih mjesta, dok je u odnosu na travanj 2022. godine, u ovom mjesecu zaposleno 12,1 posto manje radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u travnju ove godine je prijavljeno ukupno 679 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta, trećina od ukupnog broja, prijavljena u sektoru Prerađivačke industrije (32,7 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi drugi po redu sektor s 19,9 posto koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora obrazovanja (10,3 posto).

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u travnju 2023. godine:

  1. Prodavač (m/ž)
  2. Doktor medicine (m/ž)
  3. Monter cjevovoda (m/ž)
  4. Zavarivač (m/ž)
  5. Čistač (m/ž)
  6. Konobar (m/ž)
  7. Bravar (m/ž)
  8. Medicinska sestra (m/ž)
  9. Kuhar (m/ž)
  10. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije bilo je najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta. Nakon nje slijede djelatnosti trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala, dok su na trećem mjestu djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Komentari