prodaja zemljišta

Direktor Varteksa: Bez Kauflanda i NK Varaždina Varteksu prijeti kraj

Objavljeno: 08.12.2022. 14:45

Zadnja izmjena: 08.12.2022. 14:46

Varteks je uputio dopis Vladi RH sa zamolbom da, ukoliko je moguće, pokuša snagom svojeg autoriteta utjecati na hipotekarno osigurane vjerovnike da se ubrza proces dogovora oko raspodjele sredstava od prodaje Varteksovog zemljišta Kauflandu.

Naime, član Uprave Varteksa Dražen Dobiš, u razgovoru za Poslovni dnevnik, kao prvi i najveći uteg Varteksa navodi istjecanje vremena te važnost stabilizacije poslovanja ugovorom, čime bi se tvrtka okrenula svojoj svijetloj budućnosti.

- Vjerujem u snagu Varteksa, ali ako bi došlo do potpisivanja sporazumnog raskida ugovora Kauflanda s Gradom Varaždinom oko izgradnje kružnog toka, kao i ugovora s NK Varaždinom vezano uz pomicanje dijela zemljišta za gradnju njihovog kompleksa, što je Kaufland najavio 9. prosinca, samim time je to i njihovo odricanje od moguće kupnje zemljišta od Varteksa. Onda pada u vodu i strateški projekt Vlade RH "Varteks kvart – urbana regeneracija", a sve zbog toga što se vjerovnici ne mogu dogovoriti oko raspodjele financijskih sredstava iz prodaje - navodi Dobiš.

Kaufland je, kako dodaje, spreman čekati do 23. prosinca i, ako se ove godine planirana sredstva ne iskoriste, Kaufland će ih 2023. investirati negdje drugdje. Ističe i kako su ranije prodaje Varteksove imovine išle relativno brzo, ali prodaja Kauflandu "pretvorila se u slučaj" i očito je da će to zemljište biti teško prodati. Vjerovnici uvjetuju prodaju i davanje brisovnih očitovanja njihovim međusobnim sporazumom oko podjele novca iz buduće prodaje Varteksovih nekretnina. S time, objašnjava Dobiš, blokiraju proces prodaje zemljišta Kauflandu.

Dražen Dobiš, direktor Varteksa

Komentari