Edukacija poljoprivrednika u Općini Sveti Đurđ

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 30.11.2013. 18:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Varaždinska županija

Za četrdesetak poljoprivrednika s područja Općine Sveti Đurđ 28. studenog održano je prvo predavanje za rukovatelje motornim strojevima.

Projekt je to kojeg je pokrenula Općina Sveti Đurđ jer je intencija općine da ovakvim edukativnim akcijama pruži logističku potporu svojim poljoprivrednicima kako bi i vlastitu educiranost i dozvole uskladili s legislativom Europske unije.

Potporu ovom projektu dala je i Varaždinska županija čiji je zamjenik župana Alen Kišić pozdravio skup i otvorio edukaciju.

- Zahvaljujem općini na ovoj hvalevrijednoj inicijativi i pogotovo zamjeniku načelnika Zlatku Sinkoviću čija je upornost i inicijativa rezultirala i ovom edukacijom, i ovom visokom broju upisanih poljoprivrednika, ali i pokroviteljstvu Varaždinske županije. Vrlo je pohvalno što ste vi spremni i na odricanje vremena, i financijskih sredstava, za ovu edukaciju jer osim što ćete se već u ovoj fazi uskladiti s legislativom ujedno ćete i stjecati nova znanja kako bi sigurnije i učinkovitije upravljali motornim strojevima - rekao je Kišić.

Zamjenik župana je naglasio kako u županijskom Upravnom odjelu za poljoprivredu postoji niz mogućnosti za pomoć poljoprivrednicima od sufinanciranja okrupnjavanja zemljišta, odlaska na sajmove, navodnjavanja, trajnih nasada osim vinograda, analize tla, do laktofriza ili mljekomata.

- Pozivamo sve poljoprivrednike koji imaju ideje ili potrebe upravo iz tih ili sličnih programa da se jave našem Upravnom odjelu za poljoprivredu – zaključio je zamjenik župana Alen Kišić.

Poljoprivrednike su pozdravili i predsjednik Općinskog vijeća Zoran Kunić i zamjenik načelnika Zlatko Sinković koji su zahvalili poljoprivrednicima na velikom odazivu, kao i županiji na snažnoj potpori. Edukaciju koja će se održati u nekoliko termina će provodi Učilište Sigurnost koje je ovlaštena ustanova za usavršavanje i osposobljavanje odraslih.

Izvor: varazdinska-zupanija.hr

Komentari