Edukacija poljoprivrednika u Općini Sveti Đurđ

Za četrdesetak poljoprivrednika s područja Općine Sveti Đurđ 28. studenog održano je prvo predavanje za rukovatelje motornim strojevima.

 

Objavljeno: 09.12.2013. 14:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

 

 

Projekt je to kojeg je pokrenula Općina Sveti Đurđ jer je intencija općine da ovakvim edukativnim akcijama pruži logističku potporu svojim poljoprivrednicima kako bi i vlastitu educiranost i dozvole uskladili s legislativom Europske unije.

 

Potporu ovom projektu dala je i Varaždinska županija čiji je zamjenik župana Alen Kišić pozdravio skup i otvorio edukaciju.

 

- Zahvaljujem općini na ovoj hvalevrijednoj inicijativi i pogotovo zamjeniku načelnika Zlatku Sinkoviću čija je upornost i inicijativa rezultirala i ovom edukacijom, i ovom visokom broju upisanih poljoprivrednika, ali i pokroviteljstvu Varaždinske županije. Vrlo je pohvalno što ste vi spremni i na odricanje vremena, i financijskih sredstava, za ovu edukaciju jer osim što ćete se već u ovoj fazi uskladiti s legislativom ujedno ćete i stjecati nova znanja kako bi sigurnije i učinkovitije upravljali motornim strojevima - rekao je Kišić.

 

Zamjenik župana je naglasio kako u županijskom Upravnom odjelu za poljoprivredu postoji niz mogućnosti za pomoć poljoprivrednicima od sufinanciranja okrupnjavanja zemljišta, odlaska na sajmove, navodnjavanja, trajnih nasada osim vinograda, analize tla, do laktofriza ili mljekomata.

 

- Pozivamo sve poljoprivrednike koji imaju ideje ili potrebe upravo iz tih ili sličnih programa da se jave našem Upravnom odjelu za poljoprivredu – zaključio je zamjenik župana Alen Kišić.

 

Poljoprivrednike su pozdravili i predsjednik Općinskog vijeća Zoran Kunić i zamjenik načelnika Zlatko Sinković koji su zahvalili poljoprivrednicima na velikom odazivu, kao i županiji na snažnoj potpori. Edukaciju koja će se održati u nekoliko termina će provodi Učilište Sigurnost koje je ovlaštena ustanova za usavršavanje i osposobljavanje odraslih.

 

Izvor: varazdinska-zupanija.hr

 

Komentari