korporativne promjene

EKOS Pekarnica ima novu direktoricu: 'Ključno je zadržavanje lokalne radne snage'

Objavljeno: 02.02.2022. 12:27

Zadnja izmjena: 02.02.2022. 12:40

Nakon što je Josip Vojvoda polovicom prošle godine imenovan direktorom EKOS Holding grupacije, novu čelu osobu sada je dobila i tvrtka u poslovnom sustavu, EKOS Pekranica. Riječ je o ranije komercijalnoj direktorici spomenute tvtke Nataliji Šoša.

Šoša je karijeru unutar tvrtke gradila sedam godinate, te obnašala vodeće pozicije unutar odjela prodaje, nabave i marketinga. Od njezinih najznačajnijih rezultata ističu se aktivacija ključnih kupaca na domaćem i stranom tržištu, optimizacija procesa nabave i prodaje, orijentiranost na razvoj i kvalitetu proizvoda te bolju prepoznatljivost robnih marki.

- EKOS Holding ima za cilj objediniti poslovanje sustava kao cjeline, voditi se načelom dobrih poslovnih praksi te optimizirati investicije društva u cjelini - rekao je o upravljačkim promjenama Josip Vojvoda.

Lokalna radna snaga

Preuzimajući dužnost, Šoša je istaknula važnost nastavka implementacije procesa održivog i društveno odgovornog poslovanja, a posebno u jednom aspektu, kako je naglasila:

- Ključno je zadržavanje radne snage s lokalnih područja te rad na motivaciji mladih ljudi za razvoj i unaprjeđenje vlastitih sposobnosti u slastičarstvu i pekarstvu kroz pružanje edukacija i mogućnosti za dodatno obrazovanje - rekla je Šoša.

Velika lokalna investicija

Ranije je najavljeno kako tvrtka Ekos Pekarnica, proizvođač slastičarskih te specijalnih pekarskih proizvoda, ulaže 37,5 milijuna kuna u izgradnju novog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu. Pogon bi trebao biti pušten u rad u svibnju 2022. te je planirano otvaranje dodatnih 50 radnih mjesta.

Karijere

Uz Nataliju Šoša, Ivančica Serini imenovana je na poziciju komercijalne direktorice EKOS Pekarnice, dok je Svjetlana Makaj imenovana savjetnicom za prehrambenu tehnologiju.

Komentari