investicija

Poslovni partneri Mercedes-Benza kupuju zemljište u Brezju - zapošljavat će inženjere

Sljedećeg tjedna, kako nam je potvđeno u gradskoj upravi, održat će se sjednica Gradskog vijeća, prva nakon ljetne stanke, te sa samo jednom točkom – odlukom o prodaji oko 7,5 tisuća kvadratnih metara zemljišta u Brezju na kojem će niknuti poslovni prostori inženjerske tvrtke u poslovnom odnosu s njemačkim Mercedes-Benzom...
Objavljeno: 14.08.2020. 12:03

Zadnja izmjena: 14.08.2020. 13:50

Foto: Luka Šalamun

Sljedećeg tjedna, kako nam je potvđeno u gradskoj upravi, održat će se sjednica Gradskog vijeća, prva nakon ljetne stanke, te sa samo jednom točkom – odlukom o prodaji oko 7,5 tisuća kvadratnih metara zemljišta u Brezju na kojem će niknuti poslovni prostori inženjerske tvrtke u poslovnom odnosu s njemačkim Mercedes-Benzom.

Riječ je o zemljištu nasuprot poslovne zgrade koju ovih dana dovršava varaždinski „Solvis“ te, kako neslužbeno doznajemo, o tvrtci vlasnički povezanoj s tvrtkom Emil Frey Auto Centar sa sjedištem u Zagrebu, koja se bavi prodajom i servisiranjem vozila marke Mercedes. Njihovi varaždinski poslovni prostori također bi prema nekim informacijama trebali sadržavati izložbeni prostor vozila, no tvrtka bi se trebala baviti inženjeringom, te zaposliti određeni broj informatičara i inženjera. 

Gradonačelnik Ivan Čehok kazao nam je kako trenutno postoji još nekoliko investitora koji su iskazali interes za ulaganjem u Poslovnu zonu Brezje, a s obzirom na pretežitu djelatnost najnovijih i nekoliko budućih investitora - spomenuto smatra i korakom prema željenom restrukturiranju varaždinskog gospodarstva, koje je pretpostavka većih prosječnih primanja i višeg standarda građana u budućnosti.

Čehok: Očekuje nas pet velikih investicija

- Prema našim procjenama, iduće godine nas čeka pet većih investicija, što najbolje potvrđuje da smo grad koji privlači investitore, i to pretežito informatičke i izvozno orijentirane industrije. K tome, naime, treba pribrojiti i Tehnološki park kojeg radi interesa poslovne zajednice proširujemo za 4.000 m2. Dakle, dok se posvuda u Hrvatskoj sa zebnjom raspravlja o gospodarsksom razvoju, mi možemo biti zadovoljni što se Varaždin i dalje gospodarski razvija – rekao je Čehok, otkrivši kako će jedan od novih investitora biti i DeutschMann.

Komentari