"Energetski dani" u Varaždinu - kako uštedjeti i bolje iskoristiti energiju

Objavljeno: 24.10.2013. 19:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

U varaždinskoj palači Herzer će se od 5. do 8. studenog održati "Energetski dani", projekt Zelene mreže Varaždinske županije.

Riječ je o nizu predavanja na kojima će arhitekti, inženjeri elektrotehnike, agronomi i drugi stručnjaci zainteresiranim građanima govoriti o obnovljivim izvorima energije, održivoj arhitekturi i "pametnim kućama".

- Pripremili smo "Energetske dane" u kojima ćemo prvo krenuti s održivom arhitekturom i "pametnim kućama", to je ono što uglavnom zanima ljude kako bi uštedjeli i što bolje iskoristili energiju. Osim toga, predavanja će obuhvatiti i teme kako zaraditi na obnovljivim izvorima energije, odnosno kako iznajmiti svoje krovište za solarnu elektranu, ali i kako uštedjeti širenjem energetskih zadruga - istaknula je na predstavljanju projekta Vesna Petanjek, predsjednica Zelene mreže Varaždinske županije.

Bit će riječi i o izolacijskim materijalima na prirodnoj bazi, bio-postrojenjima za proizvodnju energije na farmama te osiguranju energetski certificiranih objekata. Održat će se i svakodnevne panel-diskusije na kojima će sudionici moći dobiti detaljnije informacije o svim temama vezanima uz obnovljive izvore energije i njihovu primjenu u kućanstvima te svakodnevnom životu.

Predavanja u palači Herzer će se održavati svaki dan od 16 do 20 sati, a ulaz je besplatan.

Projekt "Energetski dani" potpomognut je sredstvima Ministarstva gospodarstva u iznosu od 114 tisuća kuna. Inače, Zelena mreža Varaždinske županije je savez ekoloških udruga koja trenutno okuplja 11 udruga te preko 200 članova, a prema riječima Vesne Petanjek, uskoro će im se pridružiti još nekoliko ekoloških i planinarskih udruga.

Detaljan program "Energetskih dana" i dodatne informacije dostupni su na www.energetski-dani.com.

Komentari