otvorili smo ključna pitanja

eTV - Direktor Varteksa: Apsolutno mislim da se vjerovnici opet neće dogovoriti!

Ovaj put slično bi se, prema direktorovim riječima, moglo dogoditi i s kupoprodajom do koje bi trebalo doći s jednim drugim trgovačkim centrom, koji je već uplatio dio sredstava prošle godine...
Objavljeno: 06.09.2022. 10:33

Zadnja izmjena: 06.09.2022. 10:37

Foto: Dražen Dobiš, direktor Varteksa / Foto: Luka Šalamun

Danas je u eTV studiju gostovao Dražen Dobiš, od kraja prošlog mjeseca novi direktor Varteksa, no što se tiče prodaje nekretnina nije imao dobrih vijesti. Dobiš, naime, očekuje da će se ponovno dogoditi slična situacija kao i nedavno s Kauflandom, kada se vjerovnici nisu mogli dogovoriti oko podjele novca.

Ovaj put slično bi se, prema direktorovim riječima, moglo dogoditi i s kupoprodajom do koje bi trebalo doći s jednim drugim trgovačkim centrom, koji je već uplatio dio sredstava prošle godine.

- Apsolutno da, mislim da će se dogoditi isto. Varteks kao kompanija nije kompanija za prodaju nekretnina. Ono što mi trebamo je vraćanje našem core biznisu. Od nekretnina je ne vidim u ovom momentu neke velike benefite (izravno za Varteks, nap.), osim smanjenja duga – rekao je Dobiš.

'Okrenuti se proizvodnji'

Planiraju se zbog toga koncentrirati na povećanje proizvodnje.

- Plan je povećanje proizvodnje, za što imamo realne mogućnosti s našim lohn-parterima (drugi brendovi za koje Varteks šiva, nap.) i potražnjom za uslugama na europskom tržištu. Također, maloprodajna mreža stoji vrlo dobro i mišljenja sam da su to osnovne poluge kojima mi možemo vratiti Varteks na grane na kojima je bio prije 30-ak godina.

Pregovori s MORH-om i MUP-om

Novi direktor Varteksa je inače Požežanin, koji je, kako nam se predstavio - u tekstilnoj industriji proveo cijeli život,  a u Varteksu je od ožujka ove godine, kada je došao na poziciji direktora proizvodnje.

Trenutno, kako nam je otkrio, pregovaraju s MUP-om i MORH-om kako bi se povećao sektor proizvodnje koji je zabilježio najveći pad (specijalna odjeća), dok za maloprodaju ističe da stoji dobro i da je upravo zbog toga Varteks perspektivan.

'Više nego dovoljno'

Zadovoljan je i time kako su poslovali u posljednjih mjesec dana.

- Iskreno, za ovaj mjesec je bilo više nego dovoljno s obzirom na činjenicu da nas je Porezna uprava ovršila za oko 4 milijuna kuna, Grad Varaždin za također oko 2 milijuna, što znači da smo isfinacirali taj mjesec taj dug i sa današnjim danom isplatili sve plaće. Vraćamo i dio kratkoročnih dugovanja  - rekao je direktor.

Danas će, naime, biti isplaćen drugi dio zaostale plaće, a Dobiš tvrdi kako je opasnost od stečaja tek nešto veća nego u bilo kojoj drugoj hrvatskoj tvrtci. Za suradnju s Gradom Varaždinom kaže da je dobra, a uvjeren je i u nastavak projekta urbane regeneracije.

Što se tiče nerealizirane kupoprodaje s Kauflandom, za nju još uvijek prema njegovim riječima ima šanse.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao direktor Varteksa Dražen Dobiš pogledajte ovdje:

 

Komentari