zdravstveni turizam

Doznajemo: 'U ovom roku ćemo završiti započetu obnovu Minerve'

Objavljeno: 20.04.2024. 09:32

Zadnja izmjena: 20.04.2024. 09:33

Kruna ulaganja u turizmu na području Varaždinske županije trenutno je obnova Minerve u Varaždinskim Toplicama vrijedna 17,2 milijuna eura. Riječ je o projektu koji obuhvaća povećanje kvalitete smještanjih kapaciteta kojim će se kategorija hotela podići na četiri zvjezdice.

Radovi će, između ostalog, obuhvatiti rekonstrukciju smještaja, nove zdravstvene sadržaje i aktivnosti vezane uz slobodno vrijeme gostiju (izlete, zabavne večeri i slično). Također, obnovit će se interijer hotela, povećat će se bazeni, olimpijski bazen će se podijeliti na dva bazena od kojih će jedan biti plivački, a drugi bazen s atrakcijama. Povećat će se i unutarnji bazeni, a obnovit će se i spojiti Terma i ambulante te garaže. 

Što se tiče samih radova, ravnatelj Minerve Denis Kovačić u intervju za eTV najavio je kako će zbog obnove objekt biti zatvoren nekoliko mjeseci.

- Željeli bi da izgubimo što manje u financijskom smislu. Znamo da će se raditi velike intervencije na vanjskim i na unutarnjim bazenima i htjeli bi odraditi sezonu kupanja, dakle ljetnu sezonu na postojećim bazenima. Krenuti nakon toga sa radovima i pokušati tu fazu vezano uz kupališni dio, odnosno unutarnje i vanjske bazene, završiti do iduće sezone, dakle 2025. da bi opet u sezoni 2025. mogli staviti u funkciju kupališni dio.

'Bit će obnovljena od A do Ž'

O tome kada bi radovi trebali biti gotovi govorio je nedavno u našem studiju i župan Anđelko Stričak.

- Dobili smo 17,1 milijuna eura bespovratnih sredstava, a kada se završi postupak javne nabave znat ćemo točno koliko će koštati unutarnja obnova Minerve, od bazena do krova. Ostatak će onda pokriti Županija kao osnivač bolnice te sama Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Mi smo krenuli u to, nastavit ćemo i za kojih godinu i pola, najviše dvije, vjerujem da ćemo imati Minervu obnovljenu od A do Ž i samim time će cijeli taj objekt i kompleks dobiti četiri zvjezdice. Sada je na razini dvije - rekao je Stričak.

Komentari