Grad Varaždin

EUCityCalc doprinjeti će smanjenju potrošnje energije u Varaždinu

Objavljeno: 04.10.2023. 08:06

Zadnja izmjena: 04.10.2023. 08:06

Foto: Varaždin.hr

U Varaždinu je započeo četvrti projektni sastanak partnera projekta EUCityCalc na kojem će jedanaest projektnih partnera iz Belgije, Italije, Češke, Latvije, Portugala i Hrvatske u sljedeća tri dana predstaviti do sada izvršene aktivnosti te najaviti buduće.

Projekt EUCityCalc u provedbi je od rujna 2021. godine s ciljem pružanja podrške za deset pilot gradova obuhvaćenih projektom u razvoju i provedbi znanstveno čvrstih, detaljnih i integriranih tranzicijskih putova i scenarija prema postizanju klimatske neutralnosti.

Neposredno prije početka radnog dijela projektnog sastanka, kraćim govorom sudionike su pozdravili Ivan Šimić, ravnatelj REA Sjever, Benedicte Weber, iz organizacije Energy Cities i Slađana Miočić, pročelnica Ureda za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina.

Pročelnica Miočić istaknula je zadovoljstvo činjenicom što u projektu sudjeluje jedanaest partnera, naglasila postavljene ciljeve Grada Varaždina u procesu energetske tranzicije te još jednom izrazila podršku projektu EUCityCalc koji će u Varaždinu kao jednom od deset pilot gradova projekta naći svoju primjenu, posebno u segmentu smanjenja potrošnje energije.

Komentari