NAJNOVIJI PODACI HZZ-A

U županiji najviše traženi njegovatelji - ovo je trenutno TOP 10 zanimanja

Iako je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u obrazovanju, u proteklom je mjesecu najviše zapošljavala prerađivačka industrija...
Objavljeno: 14.09.2021. 12:48

Zadnja izmjena: 14.09.2021. 12:49

Foto: Ilustracija

U odnosu na srpanj, u kolovozu je prijavljeno 29,7 posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na kolovoz 2020. godine proteklog mjeseca zaposleno 23,8 posto više osoba.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, najviše je slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru obrazovanja (26,9 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa je tako prerađivačka industrija drugi po redu sektor koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi. 

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u kolovozu 2021. godine:

  1. Njegovatelj djece (m/ž)
  2. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  3. Njegovatelj osoba s teškoćama u razvoju (m/ž)
  4. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  5. Skladišni radnik (m/ž)
  6. Konobar (m/ž)
  7. Prodavač (m/ž)
  8. Doktor medicine (m/ž)
  9. Vozač teretnog vozila (m/ž)
  10. Tekstilni radnik (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

Iako je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u obrazovanju, prerađivačka je industrija najviše zapošljavala u proteklom mjesecu. Prema broju zaposlenih, na drugom je mjestu trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala, dok su na trećem mjestu djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Smanjene potpore

Od 1. rujna su se smanjile potpore države za očuvanje radnih mjesta zbog poboljšanja gospodarske situacije i ukidanja epidemioloških mjera. U Varaždinskoj su županiji krajem kolovoza prijavljena 122 aktivna korisnika potpora, a za ukupno 57.020 radnika iz Varaždinske županije je do 13. rujna isplaćeno ukupno 450,2 milijuna kuna .

Komentari