SJEDNICA VLADE

Evo tko će od 1. rujna primati državne potpore za očuvanje radnih mjesta

Objavljeno: 02.09.2021. 14:19

Zadnja izmjena: 02.09.2021. 14:19

Foto: Arhiva

Potpore države za očuvanje radnih mjesta smanjuju se, kako je rekao premijer Andrej Plenković, zbog poboljšanja gospodarske situacije i ukidanja epidemioloških mjera.

Na današnjoj je sjednici Vlade rečeno kako je Hrvatska ostvarila peti najbolji rast BDP-a u Europskoj uniji, ali i da je država do sada privatnom sektoru i radnicima isplatila potpore u iznosu ukupno 18 milijardi kuna. Na taj su način potpore dodijelili svakom drugom radnom mjestu u Hrvatskoj, odnosno ukupno 720 tisuća radnih mjesta u 92 posto tvrtki. 

Premijer je naglasio kako prilagođavanje budućih mjera podrška radnim mjestima ovisi o ublažavanju epidemioloških mjera ograničenja. - Za osmi mjesec one će ostati četiri tisuće kuna, ali za rujan bi te mjere ostale za event industriju, putničke agencije i noćne klubove. To su odluke koje su primjerene okolnostima, osobito nakon godinu i pol mjera za očuvanje radnih mjesta. Mjera skraćenog radnog vremena ostat će do kraja ove godine -  rekao je Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade RH.

Komentari