objava sudskog registra

Evo tko je preuzeo vodstvo Vindije nakon smrti Dragutina Drka

Preminuli vlasnik Vindije tvrtku je vodio od 1965. godine, prema čemu je bio jedan od najdugovječnih gospodarstvenika u Hrvatskoj...
Objavljeno: 16.02.2021. 14:33

Zadnja izmjena: 16.02.2021. 15:47

Foto: Arhiva

Preminulog vlasnika Dragutina Drka, na mjestu čelnog čovjeka dioničkog društva Vindija naslijedio je Nenad Klepač, dosadašnji član uprave Koke i predsjednik nadzornog odbora ViR-a, odnosno jedne od tvrtki iz sustava Grupe Vindija.

Jedina osoba ovlaštena za zastupanje dosada je, prema podacima Fine, bio preminuli vlasnik, a od sada su to – prema podacima objavljenim u sudskom registru – još četiri osobe koje tvrtku mogu zastupati skupno s predsjednikom uprave ili zajedno s još jednim članom uprave. Riječ je o kćerima preminulog vlasnika: Tamari Drk-Vojnović i Dubravki Drk-Mravlinčić, te njihovim supružnicima: Saši Vojnoviću i Alanu Mravlinčiću.

O imenovanju Nenada Klepača službno su se očitovali i iz Grupe Vindija, te njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

— Riječ je o iskusnom menadžeru koji je čitavu karijeru, više od 30 godina proveo u Vindiji. Novoizabrani tim nastavit će upravljati sustavom koji danas objedinjuje ukupno 13 tvrtki članica te broji oko 3.700 zaposlenih. Povodom imenovanja predsjednikom Uprave, Nenad Klepač najavio je nastavak razvoja i ostvarenja vizije prehrambenog lidera te istaknuo važnost iskusnog i stručnog tima u upravljanju poslovnom grupom regionalnog značaja — napisali su.

Izjavu je dao i novoimenovani predsjednik uprave Nenad Klepač:

— Vindija je danas u nacionalnim i regionalnim razmjerima sinonim za kvalitetu, kontinuitet i višedesetljetnu tradiciju, a među prioritetima držimo očuvanje domaće poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Tim putem nastavit ćemo ostvarivati viziju moderne, konkurentne, inovativne prehrambene kompanije — rekao je.

Preminuli vlasnik Vindije tvrtku je vodio od 1965. godine, prema čemu je bio jedan od najdugovječnih gospodarstvenika u Hrvatskoj. U tvrtci se zaposlio 1961. godine, kad je to bila mala gradska mljekara. Zahvaljujući viziji koju je imao i nekoliko ključnih potez, Vindija je tijekom sljedećih pet desetljeća prerasla u prehrambenog diva na razini cijele Hrvatske.

Komentari