Fine'sa Grupa u Čakovcu održala predavanje o važnosti faktoringa

Objavljeno: 17.11.2014. 16:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Izvor: galerija-images/Predavanje Vaznost faktoringa u poboljsanju likvidnosti tvrtki - Finesa Grupa

U petak, 14. studenoga u prostorijama HGK - Županijske komore Čakovec održano je predavanje pod nazivom "Važnost faktoringa u poboljšanju likvidnosti tvrtki".

Predavanje je organizirala Županijska komora Čakovec u suradnji s tvrtkom Fine'sa Grupa iz Varaždina, a glavni predavač je bio Libor Weiser, predsjednik Uprave Fine'sa Grupe.

Cilj održanog predavanja bio je potaknuti male i srednje poduzetnike na aktivnije upravljanje potraživanjima i likvidnošću. Poboljšanje likvidnosti u posljednje vrijeme dobiva sve više na važnosti stoga je predavanje polučilo izniman interes poduzetnika.

- Mogu pohvaliti odaziv tvrtki na ovu temu o važnosti faktoringa budući da su rizici plaćanja jako veliki. S obzirom da seminar drži renomirana tvrtka, tvrtke su dobile sve važne informacije vezano uz faktoring i poboljšanje likvidnosti tvrtki - rekla je Jagoda Horvat iz HGK - Županijske komore Čakovec.

U prvom dijelu predavanja predstavljene su vrste faktoringa, pripadajući procesi i prednosti korištenja s posebnim naglaskom na utjecaj faktoringa na bilancu i financijske pokazatelje poduzeća. Uz faktoring, poduzetnicima su prezentirane i ostale metode poboljšanja likvidnosti kao i mogućnosti financiranja projekata putem bespovratnih i subvencioniranih sredstava iz EU fondova i nacionalnih programa. Također, bilo je riječi i o novom Zakonu o faktoringu.

- S obzirom da dostavljamo tvrtkama anketni upitnik, ukoliko bude interesa mi ćemo u svakom slučaju organizirati još predavanja na temu faktoringa, možda čak i na mjesečnoj razini - napomenula je Horvat.

Na kraju predavanja poduzetnici su upoznati s mogućnošću razvoja, pripreme, provedbe, nadzora i sufinanciranja projekata od strane Fine'sa Grupe.

{gallery}Predavanje Vaznost faktoringa u poboljsanju likvidnosti tvrtki - Finesa Grupa{/gallery}

Komentari