Vodeći na sjeverozapadu

eTV/FOTO: CONSULTING AKVIZICIJA GODINE Fine'sa Grupa preuzela čakovečki Kaja Consulting

Objavljeno: 22.11.2016. 08:35

Zadnja izmjena: 22.11.2016. 11:05

Foto: Luka Šalamun

U ponedjeljak, 21. studenoga 2016. godine, na poslovnoj sceni sjeverozapadne Hrvatske došlo je do akvizicije koja je urodila stvaranjem vodeće consulting kompanije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te jedne od vodećih u ovom segmentu poslovanja u cijeloj zemlji.

Riječ je o akviziciji Fine'sa Grupe, consulting kompanije iz Varaždina, koja je preuzela čakovečku konzultantsku tvrtku Kaja Consulting. Dosadašnju vlasnik Kaja Consultinga, Kristijan Mavrek, time je postao vanjski suradnik Fine'sa Grupe s posebnim ovlaštenjima, a preuzimanjem društva preuzeti su i svi djelatnici, klijenti, te sve ugovorne obveze.

Kapital kao konkurentska prednost

- Ovime će Fine'sa Grupa, između ostaloga, raditi sve management consulting poslove i pokrivati apsolutno cijelo management consulting područje, uključujući i ishođenje EU fondova, kao i novaca iz drugih - nacionalnih fondova. Ono što je također bitno za klijente je to, da za razliku od ostalih konzultantskih tvrtki Fine'sa Grupa raspolaže i vlastitim kapitalom, što joj daje konkurentsku prednost nad ostalima  - izjavio je prilikom ove velike akvizicije Libor Weiser, predsjednik uprave Fine'sa Grupe.

Preuzeto društvo Kaja Consulting je društvo specijalizirano za pripremu projektne dokumentacije i vođenje projekata financiranih iz Europskih fondova, te za usluge poslovnog savjetovanja i upravljanja. Društvo je do sada uspješno provelo 90-tak projekta iz programa SAPARDa-, IPARD-a, te iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti svih projekata veće od 100 milijuna kuna.

Povlašteni uvjeti 

- Kaja consulting je u proteklih deset godina odrađivala 64 projekta u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, no budući da nije radila projekte ni iz kakvih drugih fondova, osjetila je potrebu za pripajanjem jednoj većoj i snažnijoj grupaciji koja može puno šire pokriti potrebe hrvatskog poduzetništva u pripremi i provedbi projekata koji se financiraju iz EU fondova - objasnio je Kristijan Mavrek, od sada vanjski suradnik Fine'sa Grupe s posebnim ovlaštenjima.

Valjda istaknuti da će svi projekti preuzeti od Kaja Consultinga biti s već formiranim projektnim timovima te pod istim ugovornim uvjetima provedeni do kraja, a svi klijenti Kaja Consultinga će moći usluge iz portfelja Fine'sa Grupe koristiti pod povlaštenim uvjetima.

Niz vlastitih društava

Fine'sa Grupa je do sada uspješno odradila više stotina projekata iz područja management consultinga, dok je na području ishođenja bespovratnih (EU i Poduzetnički impuls), posebno povoljnih ili subvencioniranih sredstava (nacionalni poticaji, HAMAG-Bicro, AIK, subvencionirane kamate i sl. ) odradila više od 80 projekata.

Osim upravljanja vlastitim društvima (ribarstvo, obućarstvo, nekretnine, factoring, eko-energija, mediji), i financiranjem projekata, posljednjih godina veći naglasak stavila na područje management consultinga, u kojemu je jedan od segmentata i ishođenje sredstva iz EU i nacionalnih izvora. 

Komentari