Objedinjena usluga

Fine'sa Grupa i Imex banka potpisale ugovor o konzultantskim poslovima

Objavljeno: 17.02.2016. 12:02

Zadnja izmjena: 19.02.2016. 16:06

Foto: Siniša Sović

Varaždinska Fine'sa Grupa i splitska Imex banka potpisale su ovih dana ugovor o poslovnoj suradnji, kojim je uređeno da će na financijskom tržištu od sada zajednički nastupati za onaj dio klijenata koji namjeravaju ishoditi EU sredstva ili druge europske i nacionalne poticaje.

Naime, s obzirom da je istovremeno s strukturiranjem investicije nužno zatvoriti financijsku konstrukciju, vlastitim ili bankovnim sredstvima a uvijek kada je to moguće uz apliciranjem na fondove Europske unije, Finesa Grupa i Imex banka će klijentima pružati objedinjenu uslugu, a što je i općenito trendu na financijskom tržištu. Finesa Grupa je ovom suradnjom dokazala svoju prepoznatljivost na nacionalnom tržištu te će takav oblik suradnje u skoroj budućnosti formalizirati i s drugim bankama, svojim dosadašnjim poslovnim parterima.

Prvi u nizu

- Ovo je prvi u nizu takvih ugovora gdje ćemo za klijente jedne banke vršiti strukturiranje investicija, ishođenje financijskih sredstava, apliciranje na EU fondove, ali raditi i druge konzultantske poslove u dijelu u kojem smo eksperti. Vršit ćemo također edukacije kako zaposlenika banke tako i njihovih klijenata – rekao je o ugovoru Libor Weiser, predsjednik uprave Finesa Grupe.

Praksa je pokazala da kada se vlastitim kapitalom i iskustvom uključimo u investicijski projekt, projekt se brže i izvjesnije realizira i to su banke prepoznale

Weiser ističe da na taj način na tržištu dolazi do sinergije, a Finesa Grupa će u slučajevima kada to bude potrebno investirati vlastita financijska sredstva, kroz mezzanine financiranje ili koji drugi oblik financiranja.

- Praksa je pokazala da kada se vlastitim kapitalom i iskustvom uključimo u investicijski projekt, projekt se brže i izvjesnije realizira i to su banke prepoznale. Uz vjerodostojnost i iskustvo kakvo ima naša grupacija, vjerojatnost da se investicija klijenta realizira puno je veća nego što je to inače. Zbog toga ćemo sada redom formalizirati takve suradnje sa svim bankama – zaključak je Weisera.

Komentari