Posjet premijera

Foto - Plenković se upoznao s razvojnim planovima novomarofskog Knauf Insulationa

Objavljeno: 02.09.2023. 09:14

Zadnja izmjena: 02.09.2023. 09:15

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima jučer se u Knauf Insulationu upoznao s najnovijim tehnološkim dostignućima te novomarofske kompanije, njezinim rezultatima, budućim planovima i svim benefitima koje imaju njezini zaposlenici, izvijestili su iz kompanije.

Direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić premijeru Plenkoviću predstavio je tom prigodom nedavno najavljenu investiciju od 120 milijuna eura, koja će modernizirati i povećati proizvodne kapacitete Knauf Insulationa te otvoriti najmanje 70 novih radnih mjesta u Novom Marofu.

Iza novomarofske kompanije uspješno je poslovno razdoblje, unatoč svim izazovima na tržištu, što je rezultiralo time da je Knauf Insulation ostao među top 100 tvrtki koje su u lnai ostvarile najveću vrijednost izvoza, ističe se u priopćenju iz kompanije. - Glavni uzrok tome je što proizvodimo tehničke izolacije koje imaju veću vrijednost pa se mogu izvoziti u bilo koji dio svijeta, a pogotovo Europe. Tako pored tradicionalno najvećih izvoznih tržišta poput Italije, Njemačke i Francuske, imamo i tržišta poput Skandinavije, Španjolske, Velike Britanije te dosta tržišta izvan Europe. U tom smjeru svakako nastavljamo i dalje - kazao je direktor Mršić.

 Uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, navodi se u priopćenju.

Komentari