Na varaždinskom korzu

Foto - Tradicionalni jesenski Obrtnički sajam okupio 25 obrtnika

Objavljeno: 16.09.2023. 17:31

Zadnja izmjena: 16.09.2023. 17:49

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u subotu je, zajedno s predsjednikom Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimirom Baisom u ime varaždinskog župana, saborskim zastupnikom Damirom Habijanom te potpredsjednikom Obrtničke komore Varaždinske županije Zvonimirom Pisačićem obišao tradicionalni 16. Obrtnički ulični sajam na Trgu kralja Tomislava, odnosno na varaždinskom Korzu.

- Obrtništvo je jedan od temelja ovoga grada, nešto na čemu je naš grad izrastao. Drago mi je da postoji sve veći interes mladih za obrtnička zanimanja, što smo mogli vidjeti ove godine kod upisa u srednje škole. Svima je poznato da je danas pronaći majstora keramičara, vodoinstalatera i ostale prilično teško jer su prezauzeti, manjak ih je na tržištu i mogu si osigurati zavidne mjesečne iznose i primanja. Zato je dobar put za naše mlade da razmatraju obrtnička zanimanja. Također, obrtnici obogaćuju ponudu našeg grada i svi posjetitelji su danas na Korzu mogli pronaći mnoštvo zanimljivih proizvoda“ – rekao je Bosilj.

Na sajmu jesvoje proizvode i usluge predstavilo je 25 obrtnika iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko – križevačke županije, a građani su mogli razgledati i kupiti suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde, pira ili buče, kovane proizvode i još mnogo toga, priopćili su iz Grada Varaždina. 

- Ako pogledamo Varaždinsku županiju, drago mi je što je ona prepoznala vrijednost svojih obrtnika i puno ulaže u programe srednjih škola koji se odnose na strukovna zanimanja. Samo one jedinice lokalne samouprave koje će na vrijeme prepoznati tu vrijednost, moći će ići u korak s vremenom i dalje razvijati svoje gospodarstvo. U našoj županiji djeluje oko 3500 obrtnika koji zapošljavaju oko 8200 ljudi, isto tako tu je 4600 trgovačkih društava koja zapošljavaju oko 44 tisuće osoba. Možemo biti ponosni što je Varaždinska županija po snazi gospodarstva treća u Hrvatskoj – izjavio je  saborski zastupnik Damir Habijan.

Komentari