Poticanje poduzetništva

Foto - Bosilj i Bubalo predstavili Co-working prostor u Tehnološkom parku

Objavljeno: 20.09.2023. 18:28

Zadnja izmjena: 20.09.2023. 18:37

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i direktor Tehnološkog parka (TP) Vedran Bubalo danas su javnosti predstavili novouređeni Co-working prostor u Tehnološkom parku od 80 četvrotnih metara s 12 radnih jedinica, koji je već primio prve stanare, izvijestili su iz Grada Varaždina.

- Ovdje je prije bila igraonica. Svi su prostori sada popunjeni, imamo ovaj 
novi Co-working prostor, a trenutno smo u završnoj fazi prijave projekta, zajednički Tehnološki park, Grad Varaždin i Enter Koprivnica, kojim bi se 
dala funkcija starom Varteksovom restoranu. Pretvorili bi ga u Co-working i Co-living prostor, što znači da bi mladi mogli do godinu dana tu i živjeti, što bi još pojačalo taj networking. Prijava je u završnoj fazi, do 5. listopada će biti proslijeđena, a vrijednost investicije je 2,4 milijuna eura – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Kako je dodao, Grad Varaždin godišnje daje TP-u 40.000 eura, upravo za organizaciju aktivnosti poput Voogle konferencije te za suradnju u izradi zajedničkih projekta. Najavio je da će za poduzetnike Grad uskoro raspisati natječaj za poduzetnički fond, zatim fond za poduzetnike početnike te natječaj za sufinanciranje vrtića za poduzetnike.

Do 2. listopada traju prijave na Voogle Akcelerator 

Bubalo je najavio i pokretanje Voogle Akceleratora za koji su prijave počele 15. rujna 2023. godine, a traju zaključno do 2. listopada 2023. Riječ je o programu koji osigurava podršku inovativnim idejama te omogućava ubrzan razvoj snažnih i održivih startupova kroz umrežavanje, edukacije, treninge i mentorstvo, navodi se u priopćenju.  

Pozvao je sve zainteresirane, učenike, studente, pojedince, timove, poduzetnike početnike, da se prijave i uz izvrsne mentore nekoliko tjedana intenzivno rade na razvoju svoje poduzetničke ideje. Najbolji će osvojiti novčanu nagradu i smještaj u Co-working prostoru na period od 12 mjeseci te na taj način postati dio poduzetničke zajednice Tehnološkog parka Varaždin, koja u ovom trenutku ima više od 70 poduzeća, od kojih su neki zreli poduzetnici s dugogodišnjim iskustvom, a drugi start-upi u raznim fazama inkubacijskog procesa, zaključuje se u priopćenju.

Komentari