Uspješna OPG priča

Foto - Bosilj i Marković obišli Kuću Varaždinske heljde

Objavljeno: 16.09.2023. 11:31

Zadnja izmjena: 16.09.2023. 11:32

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković u petak su posjetili novootvorenu Kuću Varaždinske heljde u Gornjem Kućanu, kušaonicu, odnosno proizvodno-prezentacijsko-prodajni centar, poznatog varaždinskog OPG-a Pocedulić, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika proveli su kroz prodajni i proizvodni dio imanja na kojem se uz heljdinu kašu i brašno proizvodi još i tjestenina, mlinci, krekeri, kiflice, ali i jastučnice punjene heljdinim ljuskama, navodi se u priopćenju. 

- Svi mi kada smo u posjeti nekom gradu volimo probati i istražiti nove okuse, mirise, nešto autentično za taj kraj. Zato me veseli što imamo takva mjesta u Varaždinu i zaista treba čestitati ovim vrijednim ljudima koji ulažu puno truda, volje i sredstava u razvoj i gastronomske i turističke ponude Varaždina. To treba cijeniti i biti im podrška – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Kao jedini certificirani proizvođači Varaždinske heljde, jedine hrvatske autohtone sorte heljde, dobitnici priznanja Superior taste award kao i 
titule najinovativnijeg proizvoda u Hrvatskoj od Ministarstva poljoprivrede, vlasnici OPG-a Pocedulić Tamara Šabić i Dario Pocedulić, na svom su imanju napravili još jedan korak dalje - otvorenjem Kuće Varaždinske heljde u kojoj se mogu i isprobati jela od heljde i kupiti svi  bezglutenski proizvodi ove popularne pseudožitarice, navodi se u priopćenju iz Grada.

Komentari