1. fine'sa business forum

FOTO: Stotinu biznismena na jednom mjestu u Varaždinu, a evo i s kojim dobrim razlogom...

Objavljeno: 07.12.2018. 17:38

Zadnja izmjena: 08.12.2018. 11:00

Foto: Viktor Hranić

Poučeni iskustvom iz bliske prošlosti, ne treba čekati novu recesiju kako bismo naša poduzeća restrukturirali, nego za provedbu potrebnih promjena u vlastitom poslovanju valja iskoristiti sadašnji gospodarski uzlet, uspostavljajući trajno održivu financijsku stabilnost, poslovnu konkurentnost i strateški rast.

Riječ je o jednoj od najvažnijih poruka upućenih danas u Varaždinu na 1. Fine'sa Business Forumu, koju je istaknuo predsjednik upravnog odbora Fine'sa Grupe Josip Samaržija, a tom prigodom se u hotelu Turist okupilo stotinu poduzetnika s područja sjeverozapadne Hrvatske, koji su se došli informirati o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava Europske unije i nacionalnih fondova; poreznim promjenama koje slijede od 2019. godine, te se upoznati s alternativnom oblicima kratkoročnog financiranja.

Forum je organizirala varaždinska Fine'sa Grupa, consulting-financijsko-investicijska kompanija – jedna od najsnažnijih u toj djelatnosti u Hrvatskoj. Fine'sa Grupa surađuje s više od 250 klijenata, a radili su na više od 300 projekata. Svoje poslovanje temelje na partnerskom odnosu s klijentom pa tako u svom portfelju imaju klijente koji su prijavitelji i korisnici bespovratnih sredstava po većem broju natječaja.

Na Forumu je kao gost predavač sudjelovala državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, koja je informirala okupljene o javnim pozivima koji će se objaviti u 2019. godini i istaknula veliki interes poduzetnika za Prioritetnu os 3 Poslovna konkurentnost, gdje je iskorištenost na visokoj razini.

Predstavnice HAMAG BICRO-a su informirale okupljene o financijskim instrumentima koji su na raspolaganju poduzetnicima i poljoprivrednicima kao jedan od povoljnih izvora financiranja svojih projekata. Korisnici bespovratnih sredstava su predstavili svoja iskustva u pripremi i provedbi projekata i naglasili važnost brže objave poziva i evaluacije prijava jer poduzetnici moraju brzo reagirati na tržištu kako bi bili konkurentni. Usprkos problemima s kojima su se susretali, bespovratna sredstva su im uvelike olakšala zatvaranje financijske konstrukcije projekta tako da će se i dalje prijavljivati na nove natječaje.

Okupljanje i informiranje poduzetnika te razmjena iskustava je primarni cilj ovog Foruma koji odražava model poslovanja Fine'sa Grupe. Naš model je dugoročna suradnja i partnerski odnos, a radom na terenu shvatili smo da su poduzetnicima potrebne informacije na jednom mjestu, zbog čega smo pokrenuli ovaj Bussines Forum za koji smo uvjereni da će postati tradicija – poruka je koju je gospodarstvenicima uputio Nedjeljko Čižić, voditelj consulting tima Fine'sa Grupe.