čak i nuklearna industrija

FOTO: Usred Ljubešćice tehnološki vrlo napredna tvrtka FRIPOL proizvodi i dijelove za nuklearnu industriju

Objavljeno: 26.01.2018. 13:33

Zadnja izmjena: 26.01.2018. 13:34

Foto: Željko Porobija

Kada je sadašnji direktor tvrtke FRIPOLl Tomislav Gotić kretao 1993. godine u osnivanje tvrtke sa svojim ocem i bratom njihov je prvi izbor bila proizvodnja polica za frižidere - čemu i dan danas duguju svoje ime.

No, tvrtka koja sada zapošljava 21 radnika osluškivala je potrebe tržišta, mijenjala proizvodni asortiman te neprestano radila na unapređenju tehnologije. Naš današnji razlog za posjet bio je završetak EU projekta u kojemu je utrošeno oko 912 tisuća kuna, od kojih je EU sufinancirala 742 tisuće.

'Već spremamo sljedeći projekt...'

I doista čim uđete u proizvodnu halu odmah ćete zamijetiti da su u uporabi vrlo suvremeni i digitalizirani uređaji. Neke od njih su nabavili u ranijim projektima.

- Oni su i poznati po tome što im prolaze praktički svi projekti. - izjavio nam je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je posjetio pogon zajedno s ljubeškim načelnikom Nenadom Horvatićem.

- Ovaj smo stroj nabavili u jednom ranijem projektu, a u ovom projektu uglavnom smo išli na nabavu softverskih paketa te novog 3D printera i skenera. Već spremamo novi projekt. - izjavio nam je direktor Gotić. I kako su nam objasnili - oni proizvode vrlo široku paletu proizvoda, koji se koriste i prehrambenoj ali i u nuklearnoj industriji. Upravo dovršeni projekt zaposlio je 4 nova radnika, a pritisak tržišta - i to EU i SAD - navodi ih na proširenje pogona i povećanje proizvodnje. U našoj fotogaleriji pogledajte što smo sve imali prilike vidjeti danas u ovoj tvrtki s najnovijim tehnologijama.

Komentari